Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 11:08
Αθλητικά

Δύσκολα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, βατά για τους άλλους τρεις






Η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ, μάλλον δεν είχε ιδιαίτερα καλές… διαθέσεις απέναντι στις ελληνικές ομάδες στην κλήρωση του γ’ προκριματικού Champions League.

Κι αν η ΑΕΚ γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο αντίπαλος της μόνο βατός δεν θα ήταν, ο Ολυμπιακός ασφαλώς περίμενε κάτι πιο εύκολο σε σχέση με ένα ταξίδι στην «καυτή» έδρα της Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία θα είναι κατά τα φαινόμενα αντίπαλός του.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Μπέσνικ Χάσι, θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Σερβίας, η οποία έχει πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης μετά το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου Μπουντούτσνοστ (με το «καθαρό» 2-0) και φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να βρεθεί απέναντι στους Πειραιώτες.

Η ΑΕΚ, θα έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο καθώς θα χρειαστεί να ταξιδέψει στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με ομάδα με πολυετή παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και συχνή παρουσία στη φάση των ομίλων.

Οι πρώτοι αγώνες του γ’ προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν το διήμερο 25-26 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα 1 και 2 Αυγούστου. Η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος στη ρεβάνς.

Η κλήρωση των πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου στη Νιόν με τα παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League να διεξάγονται 15-16 Αυγούστου (τα πρώτα παιχνίδια) και 22-23 Αυγούστου (οι ρεβάνς).

 

Στα μαλακά ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιος

Σε αντίθεση με την κλήρωση του Champions League, οι ελληνικές ομάδες δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερο παράπονο για την αντίστοιχη του Europa League, καθώς όλες οι αντίπαλοι που προέκυψαν στο δρόμο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, μόνο ως φόβητρα δεν φαντάζουν.

Ακόμη και ο Πανιώνιος ο οποίος κινδύνευε να αντιμετωπίσει μεγαθήρια όπως η Μίλαν ή… θηρία όπως η Μπορντό, θα κληθεί να μονομαχήσει πιθανότατα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (η οποία με τη νίκη της με 3-1 επί της Ρέικιαβικ απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης επί των Ισλανδών), μια δυνατή ομάδα από το Ισραήλ, που όμως σε καμιά περίπτωση δεν απαγορεύει στον Γρηγορίου και τους παίκτες του να κυνηγήσουν το δικό τους θαύμα.

Η κλήρωση του Παναθηναϊκό περιλαμβάνει και αρκετή… ίντριγκα, καθώς για άλλη μια φορά φέρνει την πιθανότητα συνάντησης της Γκαμπάλα με ελληνική ομάδα (αν και αυτή τη φορά οι Αζέροι θα πρέπει να αποκλείσουν την πολωνική Γιαγκελόνια και δεν θεωρούνται φαβορί μετά το 1-1 που έφεραν στην έδρα τους).

Για τον ΠΑΟΚ το έργο ήταν αναμενόμενα… εύκολο, καθώς φέρνει στο δρόμο του «Δικέφαλου» την πρωτόπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ουκρανική Ολυμπίκ Ντονέτσκ, μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2001 (!) στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού ποδοσφαιρικού προγράμματος.

Οι πρώτοι αγώνες του γ’ προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν την Πέμπτη 27 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα στις 3 Αυγούστου.

Η κλήρωση των πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου στη Νιόν με τα παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League να διεξάγονται 17 Αυγούστου (τα πρώτα παιχνίδια) και 24 Αυγούστου (οι ρεβάνς).