Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 10:46
Τοπικά

Δύο συλλαλητήρια στον Βόλο, σήμερα το απόγευμα






Δύο νέα  συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στον Βόλο. Ενα σε συνδιοργάνμωση ΕΚ Βόλου και ΑΔΕΔΥ κι ένα από το ΠΑΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό παμβολιώτικο πανεργατικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στον Άγιο Νικόλαο.
Όπως αναφέρεται από το ΕΚ.Β. «η κινητοποίηση αποτελεί συνέχιση της πάλης μας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που με νέο μνημονιακό Νομοσχέδιο και με διαδικασίες εξπρές, φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση, επιχειρώντας να κλείσει τα «προαπαιτούμενα» μέτρα της, στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης με τους δανειστές.
Τη μέτρα αυτά είναι εργατοκτόνα και λαοκτόνα και αποτελούν τον «πιλότο» της κυβερνητικής δημοσιονομικής στρατηγικής για τον επόμενο χρόνο (2019) και μέχρι και το 2022.
Στο σημερινό συλλαλητήριο, που συνδιοργανώνεται με την ΑΔΕΔΥ Ν. Μαγνησίας, καλούμε να παραβρεθούν και όλοι οι άλλοι Φορείς και κοινωνικές ομάδες, που θίγονται βάναυσα από το νέο μνημόνιο, δίνοντας έτσι συνέχεια στον ενωτικό αγώνα μας, που ξεκίνησε στις 30 Μαϊου (Πανεθνική Ημέρα Δράσης), από την «Κοινωνική Συμμαχία».

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Παμβολιώτικο συλλαλητήριο, που θα γίνει σήμερα, απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση θα φέρει στις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή, με τη γνωστή της πρακτική του κατεπείγοντος, το νέο νομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, που συμφώνησε με την Τρόικα, τα οποία συνεπάγονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες και τελικά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο διοργανώνει η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης.
«Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα», καλεί το ΠΑΜΕ που τονίζει ότι η .κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες με τη γνωστή μορφή του κατεπείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση.