Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:34
Τοπικά

Δόθηκαν οι 15 υποτροφίες σε νέους φοιτητές από την ΕΒΟΛ






Τις υποτροφίες τους, που αντιστοιχούν σε 400 ευρώ μηνιαίως για όλη τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, παρέλαβαν χθες το μεσημέρι, από το Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου – ΕΒΟΛ, 15 φοιτητές – παιδιά μελών του Συνεταιρισμού, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο χώρο της ΕΒΟΛ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, εκπρόσωποι της τράπεζας και συνεταιριστών, μέσω της οποίας θα χορηγηθούν οι υποτροφίες, καθώς και οι γονείς – συγγενείς των νέων φοιτητών.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος είπε ότι ένας μικρός συνεταιρισμός, που στην περίοδο της κρίσης, ανεβαίνει συνεχώς, εκτός από τις καλύτερες τιμές που δίνει Πανελλαδικά στους κτηνοτρόφους για το γάλα, βοηθάει και την κοινωνία, με χορηγίες που αφορούν την υγεία όπως ασθενοφόρα ιατρικά μηχανήματα που έγιναν δωρεά στο Νοσοκομείο, την κοινωνία με τις διατακτικές που δίνει σε άπορους με τη συνεργασία της Εκκλησίας, αλλά και τα παιδιά με τις υποτροφίες που δίνει κάθε χρόνο.
Ο κ. Πρίντζος ευχαρίστησε την Εκκλησία και την Περιφέρεια για τη συνεργασία και ευχήθηκε ο συνεταιρισμός να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα, για να μπορεί να βοηθάει, ενώ ευχήθηκε στους φοιτητές υγεία και καλή πρόοδο.

Το καλό γίνεται κοινωνικό έργο
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος είπε ότι η συνεταιριστή οργάνωση της ΕΒΟΛ, μπορεί να είναι μικρή, αλλά έχει μεγάλο και καλό όνομα σε όλη την Ελλάδα, με τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει. «Το καλό γίνεται και κοινωνικό έργο που προσφέρεται με ανιδιοτέλεια εκεί που υπάρχουν ανάγκες», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, που έκανε λόγο για ένα σημαντικό δώρο στα παιδιά, που θα τα βοηθήσει να σπουδάσουν χωρίς το άγχος και την αγωνία.
«Η ενότητα μπορεί να παράγει έργο, αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Κρατήστε γερά τον συνεταιρισμό και τους αγρότες που κρατούν στα χέρια τους τη γη και την πατρίδα μας», προέτρεψε ο Μητροπολίτης.

Μήνυμα στις κερδοφόρες βιομηχανίες
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνεχάρη την ΕΒΟΛ γιατί αντιστέκεται παραγωγικά και ποιοτικά, διατηρώντας την ενότητα και σώζοντας την τιμή του συνεταιριστικού κινήματος, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις και τον πρόεδρο Νικήτα Πρίντζο, που δεν ξεχνάει την κοινωνία που στηρίζει τη βιομηχανία και της επιστρέφει μέρος της προσπάθειας που γίνεται.
«Η ΕΒΟΛ επενδύει στα παιδιά, δίνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και σοβαρότητας ότι βοηθάει σε μια δύσκολη στιγμή και το μήνυμα στις κερδοφόρες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας να κάνουν την υπέρβαση της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο περιφερειάρχης.