Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:31
Τοπικά

Δωροεπιταγές και παιχνίδια από το Δήμο Βόλου σε άπορους συμπολίτες






Εκατόν έξι δωροεπιταγές, αξίας 50 ευρώ η καθεμία, προσφορά μεγάλων επιχειρήσεων της πόλης, δόθηκαν σήμερα σε ισάριθμους δικαιούχους από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου.

Η διανομή έγινε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νατάσσα Μορφογιάννη, παρουσία του επικεφαλής της παράταξης πλειοψηφίας και αιρετού Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, ενώ το απόγευμα στις 6 μ.μ πρόκειται να δοθούν σακούλες με παιχνίδια στα παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Είναι 482 παιχνίδια και θα δοθεί από μία σακούλα στα παιδιά. Περίπου 16 επιχειρηματίες συνέβαλαν στην συγκέντρωση των παιχνιδιών.

Ο Αχιλλέας Μπέος

Σε δήλωσή του ο κ. Αχιλλέας Μπέος ανέφερε:

Σήμερα βάση των στοιχείων που έχει η Δημοτική Αρχή και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της κ. Μορφογιάννη, δόθηκαν αξιοκρατικά στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, αυτές οι δωροεπιταγές.

Για την πρωτοβουλία αυτή συνέδραμαν μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, τους εκπροσώπους των οποίων ευχαριστώ, αλλά ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρίντζο και την ΕΒΟΛ, που πάντα ενισχύουν τέτοιες προσπάθειες.

Είμαστε, αυτές τις άγιες ημέρες, δίπλα στους συνανθρώπους μας ώστε να τους βοηθήσουμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Είναι λυπηρό που αναγκαζόμαστε να μοιράζουμε κάποιες διατακτικές και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Η κ. Μορφογιάννη

Από την πλευρά της η κ. Μοροφγιάννη ανέφερε:

Είναι κάτι που είχε εξαγγείλει ο Δήμαρχος μας προεκλογικά, δηλαδή να κοιτάξουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους ανθρώπους που είναι σε ανάγκη, είναι κάτι που φτάνει στην κορύφωσή του πλέον. Αυτά τα Χριστούγεννα κανείς δεν θα μείνει χωρίς τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά του. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς, όλους τους επιχειρηματίες που στάθηκαν δίπλα μας στην προσπάθεια αυτή, με το ΚΕΑ, το Επισιτιστικό Πρόγραμμα, την αύξηση των παροχών μας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των ανθρώπων που δέχονται τις παροχές αυτές συν τις δωροεπιταγές που θα δώσουμε σήμερα οι οποίες θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα κοινωνικά κριτήρια και με αυτούς που έχουν ανάγκη και δεν παίρνουν άλλα επιδόματα να το διευκρινίσουμε αυτό, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει Βολιώτης και Βολιώτισσα που θα πεινάσει αυτές τις γιορτές.

Και επιπλέον να πούμε ότι για τις 130 μερίδες φαγητού που μοιράζουμε στο σπίτι σε ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω του Βοήθεια στο Σπίτι και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε αυτούς τους ανθρώπους θα δώσουμε για τις δύο ημέρες Παρασκευή και Σάββατο το φαγητό κανονικά και για την Κυριακή και Δευτέρα θα τους δοθεί κρέας για να το μαγειρέψουν όπως επιθυμούν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που είναι δίπλα μας. Καλές γιορτές να ευχηθούμε και με τον καινούργιο χρόνο ελπίζουμε το ζήτημα των ευπαθών ομάδων να αρχίσει να λαμβάνει όλο και μικρότερες διαστάσεις.

Σημ. Οι χορηγοί είναι: το MyMarket, ο Σκλαβενίτης, η ΕΒΟΛ, ο Μασούτης σε ότι αφορά τις επιταγές. Για όλες τις άλλες παροχές βοήθησαν δεκάδες επιχειρηματίες της πόλης.