Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 17:33
Τοπικά

Δωρεάν συμβουλευτική βοήθεια για επαγγελματίες από την ΟΕΒΕΜ

Τρία τμήματα συμβουλευτικής των επαγγελματοβιοτεχνών σε θέματα, ασφαλιστικά, νομικά και δανείων από τράπεζες, συστήνει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜΕ), όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου από τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας. Επιπλέον στο τέλος Μαΐου θα παρουσιαστεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των μελών της ΟΕΒΕΜ για μία σειρά θεμάτων που τους αφορούν.
Σήμερα ο κ. Πλαστάρας παρουσίασε το νέο Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ το οποίο έχει τριετή θητεία και αποτελείται από τους: Τρύφωνα Πλαστάρα-Πρόεδρο, Βασίλη Τόπα-Α’ Αντιπρόεδρος, Γιάννη Χατζηπαρασσίδη-Β’ αντιπρόεδρος, Δωροθέα Καναβιτσά-Γ.Γραμματέα, Νίκο Πλουμιστό-αναπληρωτή γραμματέα, Γιάννη Φώβο-Ταμία, Νικ. Τσίρο-αναπληρωτή ταμία, Θανάση Μόσχο-έφορο, Απόστολο Τσούπρο-υπεύθυνο κινητοποιήσεων και μέλη τους Νίκο Αγγελέτο και Ματθαίο Κοντάκη.
Η Ομοσπονδία θα εκπροσωπηθεί στη ΓΕΣΕΒΕΕ από τους Δωροθέα Καναβιτσά, Νικ. Τσίρο, Τρύφωνα Πλαστάρα και Βασίλη Τόπα.
Οι έρευνες
Όπως επισήμανε ο κ. Πλαστάρας με βάση τις έρευνες που έγιναν στο παρελθόν προέκυψε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους θέματα με το ασφαλιστικό, τα δάνειά τους και άλλους είδους θέματα νομικά θέματα και χρειάζονται συμβουλές. Γι αυτό το λόγο η Ομοσπονδία αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν τέτοιου είδους υπηρεσίες, με ένα νομικό, έναν ειδικό στην επίλυση θεμάτων με επαγγελματικά δάνεια, αλλά και έναν για ασφαλιστικά θέματα.
Ο ίδιος είπε ότι οι υπηρεσίες θα βρίσκονται σε χώρο που θα διαμορφωθεί στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ, όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι επαγγελματίες και με εχεμύθεια να ζητούν συμβουλές για τα θέματα που τους απασχολούν.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι έρευνες που αποτυπώνουν την κατάσταση των επαγγελματιών τοπικά, θα συνεχιστούν και τα αποτελέσματα άλλης μιας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ανακοινωθούν στο τέλος Μαΐου.
Στην νέα έρευνα η πρώτη ενότητα αφορά την απασχόληση, η δέυτερη τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο, ΙΚΑ, εφορία και τράπεζες η τρίτη ενότητα αφορά τον τζίρο, τις προσδοκίες και τις επενδύσεις και η τέταρτη αφορά την ανεργία (άνεργο μέλος στο νοικοκυριό, για πόσο διάστημα βρίσκονται ή βρίσκεται σε ανεργία κάποιο άτομο, αν το άτομο λαμβάνει επίδομα ανεργίας και αν υπάρχει μέλος νοικοκυριού αμείβεται με μισθό κάτω από 490 ευρώ. Τέλος στην πέμπτη ενότητα, το πρώτο κομμάτι αφορά την καταβολή κοινωνικού πλεονάσματος και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να καταβάλλεται, ποιοι τομείς θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για πολιτεία για να πιάσουν τόπο οι φόροι που πληρώνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και τελευταίο η ανάπτυξη του αεροδρομίου και του λιμανιού και αν πιστεύουν οι επαγγελματοβιοτέχνες ότι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και με ποιο τρόπο.
Στήριξη τοπικών επιχειρήσεων
Αναφορικά με την αξιοποίηση του χώρου της πρώην Βαμβακουργίας για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ είπε ότι μπορεί να δώσει δουλειά σε πολλές επιχειρήσεις και ζήτησε να γίνει στροφή στην τοπική οικονομία.
Δίνοντας την εικόνα της αγοράς σήμερα, ο Τρύφων Πλαστάρας είπε ότι οι κλάδοι της ελαφράς μεταποίησης βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ όσες αντιμετωπίζουν αθροιστικά προβλήματα με τραπεζικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις υπολογίζονται σε 60%.