Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 10:25
Τοπικά

Δυναμικό μπλοκ από τους Βολιώτες διαδηλωτές στη ΔΕΘ






Περισσότεροι από 350 διαδηλωτές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από το Βόλο και την ευρύτερη Μαγνησία συμμετείχαν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκαν με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης για μία ακόμη φορά.

Ωστόσο, δεν επετεύχθη ενιαία παρουσία, καθώς οι μεν διαδηλωτές του εργατικού κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΓΕΣΕΕ στην πλατεία Βενιζέλου, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ταξικών Σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων πήραν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παρά τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις η πλειονότητα των αιτημάτων που αποτέλεσαν και το σημείο αιχμής αυτής της κινητοποίησης ήταν κοινά, με βασικό σύνθημα η αξιοπρέπειά μας είναι ίδια αδιαπραγμάτευτη.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη και αδιέξοδη, όπως τονίστηκε, πολιτική για τα νέα σκληρά μέτρα και επώδυνα που ετοιμάζονται να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τις βαριές και δυσμενείς συνέπειες που θα έχουν σε βάρος της μισθωτής εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών συνδικάτων στις επισημάνσεις τους έκρουσαν για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για το πού οδηγούνται κοινωνία και οικονομία από τις πολιτικές που απορρέουν από τα μνημόνια και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα συνδικάτα.

Εδωσαν επίσης σαφές μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο όσο συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές, οι οποίες όπως χαρακτήρισαν είναι καταστροφικές, απειλούν την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας για την απόκρουση και των άλλων σκληρών μέτρων που προβλέπουν ότι θα έρθουν το επόμενο διάστημα.