Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 17:06
Τοπικά

Δράσεις δενδροφύτευσης στο 13ο Δημοτικό σχολείο από το Δήμο Βόλου






Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Προγράμματος “ Γαλάζιες Σημαίες”, ο Δήμος Βόλου πραγματοποίησε  δράση δενδροφύτευσης στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Παγασών με Αναλήψεως), την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017. Η δράση πραγματοποιήθηκε από τη Δ/νση Πρασίνου σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Νέων Τεχνολογιών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση video από περιβαλλοντολόγο της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου. Οι μαθητές δέχθηκαν πληροφορίες, συζήτησαν, εξέφρασαν απόψεις και ανησυχίες σχετικά με την προστασία των δασών.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Ζαρκάδας Βεργής Απόστολος, χαιρέτησε την εκδήλωση αναφερόμενος στα οφέλη που αποκομίζει ο άνθρωπος από το δάσος και στην αναγκαιότητα η προστασία των δασών να καταστεί συνείδηση στο μυαλό όλων. Προσκάλεσε τους μαθητές να φυτέψουν λουλούδια και δένδρα στον αύλειο χώρο του σχολείου υπό την επίβλεψη συνεργείου της Δ/νσης Πρασίνου και των διδασκόντων.

Οι μικρότεροι μαθητές ζωγράφισαν με φαντασία  πώς θέλουν να είναι το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Οι ζωγραφιές τους θα κοσμίσουν τις παραλίες της περιοχής μας  καθώς θα αναρτηθούν με μέριμνα του Δήμου στους πίνακες ανακοινώσεων των παραλιών.

Οι μαθητές απόλαυσαν μια δράση που τους έβαλε στη διαδικασία να ομορφύνουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη φροντίδα των φυτών προκειμένου να διατηρηθούν το δυνατόν περισσότερο.