Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 21:51
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφόνησαν τον 19χρονο, έκλεισαν το Facebook, διέφυγαν στην Αλβανία -Πώς… εξαφανίστηκαν οι δολοφόνοι του 19χρονου Θωμά






Καταγγελίες για ολιγωρίες και αγανάκτηση από την οικογένεια του άτυχου Θωμά, μετά τις αποκαλύψεις ότι οι τρεις δολοφόνοι του 19χρονου στο Μαρούσι, διέφυγαν στην Αλβανία.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χθες την εξιχνίαση του εγκλήματος δείχνοντας τρεις Αλβανούς πίσω από αυτό.

Οπως όλα δείχνουν το έγκλημα έγινε για 170 ευρώ. Ο άτυχος Θωμάς φέρεται να είχε δώσει ένα χαρτζιλίκι-ρεφενέ που είχε μαζέψει με φίλους του στον 23χρονο Αλβανό, για αγορά μικροποσοτήτων χασίς.

Δεν παρέλαβε, όμως, ποτέ, τα ναρκωτικά αυτά και έτσι, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι τη νύχτα της 18ης Μαρτίου τηλεφώνησε στον 23χρονο να του διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν έχει παραλάβει τα ναρκωτικά. Κάτα την περιγραφή αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην τηλεφωνική συνομιλία υπήρξε ένταση και ύφος υβριστικό. Ο 23χρονος Αλβανός από την πλευρά του κατέληξε απειλώντας τον 19χρονο ότι έρχεται να τον συναντήσει και να του ζητήσει το λόγο για τις ύβρεις προς το πρόσωπό του.

 Στη συνέχεια ακολούθησαν όσα έχουν γίνει γνωστά. Ο 23χρονος μαζί με τα δυο του αδέλφια πήγε στην πλατεία, διαπληκτίστηκε με τον 19χρονο κάποια στιγμή έβγαλε μαχαίρι, τον κάρφωσε στο θώρακα. Μάλιστα, με το ίδιο μαχαίρι επιχείρησε να χτυπήσει δυο φίλου του που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν. Ο 33χρονος συνεργός του δράστη επιχείρησε και εκείνος με μαχαίρι να τραυματίσει έναν ακόμη φίλο του θύματος. Οι δράστες εκτός από την ανθρωποκτονία του 19χρονου κατηγορούνται επίσης για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος των τριών φίλων του θύματος.

Οι τρεις δράστες, τις επόμενες ώρες της δολοφονίας, διέφυγαν στην Αλβανία, αφού πρώτα έκλεισαν όλους τους λογαριασμούς τους στα social media. Ο 23χρονος δολοφόνος έφυγε οδικώς, παράνομα προς την Αλβανία. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν όταν διαπίστωσαν κάποια ξαφνικά ταξίδια μελών της οικογένειάς του στην Αλβανία. Στη συνέχεια τα αλβανικά σύνορα περάσαν και οι δυο άλλοι συνεργοί του, κανονικά με τα ονόματά τους.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων. Οι τρεις δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές, έχουν απασχολήσει -κατά περίπτωση- στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κ.λπ. αδικήματα.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος καταγγέλλει πως παρότι τα στοιχεία του δράστη και των συνεργών του ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή, οι δύο τελευταία κατόρθωσαν να φύγουν με τα ονοματεπώνυμά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, από το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς. Στο μεταξύ, η οικογένεια του θύματος εμφανίζεται αγανακτισμένη με την αστυνομική εκδοχή πως δήθεν αιτία του εγκλήματος ήταν η προμήθεια ναρκωτικών και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Χαρακτηριστική, πάνως, είναι η μαρτυρία-κλειδί ατόμου, τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία, που υποστηρίζει ότι οι δολοφόνοι του Θωμά διέφυγαν στην Αλβανία.

Πηγή: iefimerida.gr