Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλό θρίλερ στον αέρα σε πτήση της United Airlines προς τη Νέα Υόρκη






Μια απίστευτη και διπλή περιπέτεια που κατέληξε με λιποθυμίες, εντάσεις και επεισόδια έζησαν οι επιβάτες πτήσης της United Airlines από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 13:08 οπότε και ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί το Airbus A330 της πτήσης 125 της United Airlines στο οποίο μεταξύ άλλων επέβαιναν Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου προκειμένου να παρεβρεθούν σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη.

Περίπου 1,5 ώρα, όμως, μετά την απογείωση, το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στα «φλαπς» και συγκεκριμένα διαρροή κηροζίνης. Άμεσα οι πιλότοι του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 16:32 προκειμένου να διορθωθει η βλάβη.

Η ταλαιπωρια των επιβατών, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν είχε τελειώσει και μάλιστα επαναλήφθηκε με τον ίδιο τρόπο ένα 24ωρο αργότερα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο αριθμός της πτήσης – έγινε United 2028 – και η ώρα απογείωσης – ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 14:20 και τελικά έφυγε περίπου στις 15:00.

Κι αυτό γιατί η εταιρεία επέλεξε η πτήση να επαναληφθεί με το ίδιο αεροσκάφος στο οποίο, τελικά, η βλάβη δεν είχε επιδιορθωθεί μόνο που αυτή τη φορά η «αναστροφή» δεν έγίνε μετά από 1,5 ώρα πτήσης αλλά μόλις το Airbus βρέθηκε πάνω από τη Μύκονο.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι παρουσίασε ακριβώς την ίδια βλάβη – διαρροή κηροζίνης – γεγονός που υποχρέωσε τους πιλότους, αρχικά να αδειάσουν τους τόνους των καυσίμων με τα οποία ήταν φορτωμένο το αεροσκαφος πάνω από Τζια και Μύκονο, και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο «Ελ. Βενιζέλος».

Όπως ηταν φυσικό η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή και τον εκνευρισμό, μέχρι του σημείου της λιποθυμίας, των επιβατών της πτήσης. Αρκετοί, δε, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κατέβουν από το αεροσκάφος μέχρι να έρθει εκπρόσωπος της εταιρείας προκειμένου να διαπραγματευθούν την αποζημίωσή τους για τη διπλή αυτή ταλαιπωρία που υπέστησαν μέσα σε 24 ωρες.

 

Πηγή: protothema.gr