Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:43
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλό άδειασμα Τσίπρα σε Κοτζιά: Για επέκταση αιγιαλίτιδας και καταγγελίες Καμμένου για Σόρος






Διπλό «άδειασμα» επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Κοτζιά, τόσο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας, όσο και για τις καταγγελίες Καμμένου στο υπουργικό.

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ρωτήθηκε για τα όσα διημείφθησαν στην συνεδρίαση του επίμαχου υπουργικού συμβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο.

«Εγώ δεν θυσίασα κανέναν. Ο υπ. Εξωτερικών παραιτήθηκε, είναι κατανοητό. Είχε εξαιρετικό έργο, αλλά είχε έντονη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο η οποία στο τέλος άρχισε να παίρνει και χαρακτήρα προσωπικών επιθέσεων και για λόγους προσωπικής ευθιξίας, επέλεξε να παραιτηθεί» είπε ο πρωθυπουργός.

Εσπευσε πάντως να προσθέσει ότι «με τον Κοτζιά μπορεί να διαφωνεί κανείς σε πολλά αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για έλλειψη εντιμότητας» και τον κάλυψε στη μήνυση που έκανε για δημοσιεύματα. Ερωτηθείς για τον εάν είπε ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό για τον Τζορτζ Σόρος, ο κ. Τσίπρας κράτησε σαφείς αποστάσεις: «Ο κ. Καμμένος έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ότι δεν κατηγόρησε ποτέ την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο». Μια έμμεση παραδοχή με άλλα λόγια, ότι κατηγόρησε προσωπικά τον Ν. Κοτζιά.
Το δεύτερο «άδειασμα» που επεφύλαξε για τον τέως υπουργό Εξωτερικών ο κ. Τσίπρας, ήταν για το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης την οποία προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς, μέσω προεδρικών διαταγμάτων, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΞ.

«Η ανακοίνωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης έγινε με “άτσαλο τρόπο” στη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα τα κόμματα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως αλλάζει την τακτική, όχι τη στρατηγική, γι αυτό θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων και δεν θα γίνει η επέκταση με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά με ψηφοφορία στη Βουλή και τα κόμματα θα κληθούν να πάρουν θέση.