Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:31
Τοπικά

Δικαίωση για το Δήμο Βόλου, απετράπη το νέο έγκλημα στον περιφερειακό






Από τις 18 Νοεμβρίου είχαν υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και αναφορές στο Υπουργείο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το «έκτρωμα» της εργολαβίας – σκούπα και τις ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του Περιφερειακού δρόμου

Έκπτωτος κρίθηκε ο ανάδοχος της εργολαβίας του περιφερειακού με έγγραφο που απεστάλη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Στο κείμενο της η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων ξεκαθαρίζει ότι θα μεριμνήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Νομοθεσία , έτσι ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο οι όποιες κακοτεχνίες παρουσιάστηκαν στο ανακατασκευασμένο υπόψη τμήμα της περιφερειακής οδού αλλά και στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των διερχόμενων αυτής οδηγών. Πρόκειται για τις κακοτεχνίες στον κόμβο Αγ. Βαρβάρας και τον κόμβο Φυτόκου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣΣημειώνεται ότι από τις 18 Νοεμβρίου 2015 η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, είχαν προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά, και παράλληλα σε αναφορές στο αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταγγέλλοντος το «έκτρωμα» που όπως υπογράμμισε γίνεται με την περίφημη εργολαβία – σκούπα και τις ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του Περιφερειακού δρόμου, εν προκειμένω στους κόμβους Φυτόκου και Αγ. Παρασκευής.

Μάλιστα εκείνη την ημέρα ο κ. Μπέος μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, συνοδευόμενος από συνεργάτες του μετέβη στο χώρο των εργασιών, μετά από καταγγελίες πολιτών για τις εμφανείς κακοτεχνίες (με τα περίφημα «σαμαράκια») που γίνονται, αν και το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Ο κ. Μπέος διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι για το τι συμβαίνει αντέδρασε έντονα και δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει να κατασπαταλώνται τα χρήματα των πολιτών με τέτοια έργα, έστω και αν είναι ευθύνη άλλων. «Οι εποχές της πολιτικής απάτης στην πόλη μας πέρασαν. Δεν θα επιτρέψω να επαναληφθεί το έγκλημα του δρόμου προς Βελεστίνο, όταν μάλιστα πλέον το κάθε ευρώ είναι κυριολεκτικά από το αίμα του Έλληνα πολίτη. Θα επιβάλλουμε τα έργα να γίνονται όπως προβλέπουν οι προδιαγραφές και η Νομοθεσία και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να κερδοσκοπεί σε βάρος της πόλης και των συμπολιτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά την επίσκεψη στο χώρο της εργολαβίας ο κ. Μπέος είχε μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση και υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

Και η Αντιπεριφέρεια

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη με επιστολή της ζητούσε να ενημερωθεί για τις εργασίες στον περιφερειακό και για το τι γίνεται προκειμένου να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες στο οδόστρωμα.

Ο ανάδοχος του έργου είχε σταματήσει το έργο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και μέχρι τότε φέρεται να απορρόφησε μικρό μέρος από τον προϋπολογισμό του έργου. Ωστόσο το έργο δεν συνεχίστηκε όταν βελτιώθηκε ο καιρός και ο ανάδοχος είχε παρατήσει το έργο.  Η κ. Κολυνδρίνη είχε αποστείλει στις 11 Ιανουαρίου επιστολή στο υπουργείο Μεταφορών  και τελικά έλαβε πριν λίγες ημέρες την απάντηση στην επιστολή της η οποία ενημέρωνε ότι είχε κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος.

Έκπτωτη η ανάδοχος εταιρία
Στην απάντησή της που η αντιπεριφερειάρχης έλαβε τις προηγούμενες μέρες, η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων αναφέρει ότι η υπηρεσία τελεί σε γνώση των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν από τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος στο τμήμα Φυτόκου -Αγίας Βαρβάρας της περιφερειακής οδού Βόλου, οι οποίες επήλθαν ως αποτέλεσμα της μη συμμόρφωσης της αναδόχου εταιρείας του έργου με τις απαιτήσεις των συμβατικών τευχών και των σχετικών προδιαγραφών.

Το έγγραφο του ΥΠΟΜΕΔΙ αναφέρει ότι «ακόμα σας γνωρίζουμε ότι εν προκειμένω η διευθύνουσα υπηρεσία του έργου έχει ήδη κηρύξει έκπτωτη την ανάδοχη εταιρεία. Για το λόγο αυτό η υπηρεσία μας έχει προβεί στα απαραίτητα μέτρα και σε βάρος της αναδόχου ετιαρείας και θα μεριμνήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Νομοθεσία , έτσι ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο οι όποιες κακοτεχνίες παρουσιάστηκαν στο ανακατασκευασμένο υπόψη τμήμα της περιφερειακής οδού αλλά και στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των διερχόμενων αυτής οδηγών».