Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 05:47
Αθλητικά

Δικαίωση για τον Αχιλλέα Μπέο, πέντε χρόνια μετά






Από το καλοκαίρι του 2011, όταν ξέσπασε η υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ο Αχιλλέας Μπέος ζητούσε επιτακτικά την απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών, με σκοπό να λάμψει όλη η αλήθεια.
Σε αυτά τα πέντε χρόνια ο Αχιλλέας Μπέος δεν είχε σταματήσει να φωνάζει για επιλεκτική απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών, ενώ στο διάστημα αυτό είχε κάνει δεκάδες αιτήσεις προς τις δικαστικές αρχές για να γίνει η απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών. Μέχρι σήμερα όμως κανείς δεν τον άκουγε και “σφύριζαν” αδιάφορα. Γιατί άραγε;
Ακόμα και το βούλευμα, στηρίχθηκε στην επιλεκτική απομαγνητοφώνηση, γεγονός που προξένησε πολλές απορίες και ερωτηματικά.
Ωστόσο, έστω και με καθυστέρηση πέντε χρόνων, η Εισαγγελία Αθηνών έδωσε εντολή να απομαγνητοφωνηθούν όλες οι συνομιλίες, οι οποίες αγγίζουν τις 39.000.
Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό για την εξέλιξη της υπόθεσης; Ότι από τις νέες απομαγνητοφωνήσεις είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν νέα στοιχεία. Είτε για τους κατηγορούμενους (ελαφρυντικά ή επιβαρυντικά), είτε για ανθρώπους που προ μηνών απαλλάχθηκαν με το περιβόητο βούλευμα Τσιμπλάκη.

Τι θα συμβεί όμως όταν αποκαλυφθούν τα νέα στοιχεία από τις απομαγνητοφωνήσεις; Θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία και πότε; Θα έχει ολοκληρωθεί η απομαγνητοφώνηση πριν από τις 15 Απριλίου όταν και αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη;

Και τι θα γίνει στην περίπτωση που προκύψουν επιβαρρυντικά στοιχεία για κάποιους που δεν έχουν παραπεμφθεί στη δίκη ή έχουν το απαλλακτικό βούλευμα στα… χέρια τους;

Ακόμα και οι νομικοί, δυσκολεύονται να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αλλά κα σε πολλά άλλα που προκύπτουν καθημερινά. Προφανώς γιατί όλα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί στη συγκεκριμένη υπόθεση από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι και σήμερα, δεν έχουν προηγούμενο.