Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:48
Θεσσαλία

Διακινητές παράνομων μεταναστών συνελήφθησαν στο Μακρυχώρι Λάρισας






Για μεταφορά παράνομων  μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 23 και 21 ετών στο Μακρυχώρι Λάρισας.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα κατελήφθησαν οι δύο συλληφθέντες ως οδηγοί, να μεταφέρουν ο μεν 23χρονος τρεις ομοεθνείς του, ο δε 21χρονος άλλους δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές παρέλαβαν τους αλλοδαπούς πρωινές ώρες χθες από περιοχή του Νομού Έβρου με σκοπό τη μεταφορά τους στην Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ ο καθένας. Επιπλέον, προέκυψε ότι το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό θα κατέθεταν συγγενείς των μεταφερόμενων αλλοδαπών, μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους, σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό.
Τα δύο οχήματα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Γόννων.