Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:43
Θεσσαλία

Διέρρηξαν πέντε φορές το… ίδιο σπίτι στα Τρίκαλα!






Τρεις κλοπές δικύκλων και πέντε διαρρήξεις, όλες στο… ίδιο σπίτι (!), συνέθεταν τη δράση μιας συμμορίας νεαρών Ελλήνων και Αλβανών που δρούσε στην πόλη των Τρικάλων από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Δυο από τους δράστες είναι ανήλικοι, ενώ στη σπείρα συμμετείχε και μια γυναίκα.

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε δυο Αλβανούς ηλικίας 15 και 19 χρόνων που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν δίπλωμα οδήγησης, ερευνήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δικύκλου και εξακριβώθηκε ότι το είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από την πυλωτή μιας πολυκατοικίας.

Οι αλλοδαποί προσήχθησαν στην Ασφάλεια όπου αποκαλύφθηκε ότι, μαζί με δυο Έλληνες, έναν 17χρονο και μια 27χρονη, είχαν κλέψει άλλη μια μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα, η 27χρονη είχε βάλει στο μοτοποδήλατό της τον κινητήρα της… μοτοσικλέτας που της είχε δώσει ο 19χρονος Αλβανός! Στο σπίτι της, όπου κατασχέθηκε το μοτοποδήλατό της, βρέθηκε και ο σκελετός  μιας μοτοσικλέτας με ξυσμένο τον αριθμό πλαισίου που ερευνάται σε ποιον ανήκει.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν διαρρήξει στο διάστημα της δράσης του πέντε φορές το σπίτι ενός άνδρα, από το οποίο είχαν αρπάξει διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και μικροαντικείμενα! Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Τρικάλων άσκησε στους τέσσερις νεαρούς διώξεις κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, κλοπές τροχοφόρων, αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Κ.Ο.Κ., ενώ η 44χρονη μητέρα του 15χρονου Αλβανού και η 35χρονη μητέρα του 17χρονου Έλληνα κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

*** Ένας δειγματοληπτικός έλεγχος της Τροχαίας ήταν αρκετός για να συλληφθεί ένας 37χρονος Αλβανός στην Αμφιλοχία. Όπως αποδείχθηκε, το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε κλαπεί από τον Πύργο Ηλείας και κατασχέθηκε για να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ ο 37χρονος προσήχθη στο τοπικό τμήμα που διενεργεί προανάκριση για άλλα αδικήματα που τυχόν έχει διαπράξει.