Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:08
Κόσμος

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί θα ντρέπονταν αν ήταν πρόεδρός τους ο Τραμπ






Ντροπή θα αισθάνονταν οι μισοί Αμερικανοί αν ήταν πρόεδρος της χώρας τους ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Quinnipiac, το 20% εκείνων που δηλώνουν το παραπάνω είναι ρεπουμπλικανοί. Ο μεγιστάνας θεωρείται το φαβορί για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η ερώτηση στη δημοσκόπηση ήταν: «Θα αισθανόσασταν υπερήφανοι, ντροπιασμένοι ή τίποτα από τα δύο αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πρόεδρος;». Σε αυτή, το 23% δήλωσε ότι θα αισθανόταν υπερηφάνεια, το 50% ντροπή και το 24% τίποτα από τα δύο. Από τους ερωτηθέντες, το 44% των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι θα αισθανόταν υπερηφάνεια με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ το 3% των Δημοκρατικών έδωσε την ίδια απάντηση.

Οταν δέχθηκαν την ίδια ερώτηση για την Χίλαρι Κλίντον, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, το 33% δήλωσε ότι θα αισθανόταν υπερηφάνεια αν εκείνη γινόταν πρόεδρος, το 35% θα ένιωθε ντροπή και το 29% δεν είχε άποψη.

Ακόμη, στην ίδια δημοσκόπηση, το 28% των Ρεπουμπλικανών θα ψήφιζε Τραμπ σήμερα και το 24% θα προτιμούσε τον Τεντ Κρουζ. Από τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, το 61% θα ψήφιζε την Κλίντον και το 30% τον Μπέρνι Σάντερς.

Πηγή: iefimerida.gr