Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:53
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Προς ακύρωση διαγωνισμού για να προστατευτούν τα χρήματα των δημοτών






Στην απόσυρση του θέματος, αρχικά, και στη συνέχεια στην ακύρωση του διαγωνισμού για το έργο:«Εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίου διάθεσης των ΕΕΛ της ΔΕΥΑΜΒ», προϋπολογισμού 540.000€, πλέον ΦΠΑ, προχωρεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, προστατεύοντας το συμφέρον της επιχείρησης και τα χρήματα των δημοτών.

Όπως τόνισε ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ. Θεοδώρου ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί και θα διενεργηθεί νέος, λόγω του ότι η έκπτωση που δόθηκε ήταν μονοψήφια, δηλαδή κάτω του 10%. Μάλιστα διεμήνυσε ότι επί διοίκησης της τωρινής δημοτικής αρχής δεν θα ξαναγίνουν δεκτά έργα με μονοψήφιο αριθμό έκπτωσης.

Εντύπωση προκαλεί η στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων, Δημ. Κουτσιφέλη, που το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες με την ακύρωση ενός διαγωνισμού και ισχυρίστηκε ότι μέχρι να γίνει ο νέος θα μεσολαβήσει διάστημα 10 μηνών και «η Επιχείρηση θα χάσει χρήματα»…

Οι μειοψηφίες

Ενδιαφέρουσα και η ζωηρή ανησυχία του κ. Κουτσιφέλη για την εκπροσώπηση και τη συμμετοχή των μειοψηφιών, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης, καθ υπόδειξη του γνωστού Πουλάκη, για τους έξι συμβούλους ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουτσιφέλης έθεσε ζήτημα νομιμότητας, υποστηριζοντας ότι ίσως οι αποφάσεις που ληφθούν να καταπέσουν και δήλωσε ότι συμμετέχει στην συνεδρίαση με την επιφύλαξη που διατύπωσε για τη νομιμότητα συγκρότησης του Δ.Σ. της Επιχείρησης, για να του απαντήσει ο νομικός σύμβουλος της Επιχείρησης Αντ. Ξηρός ότι «ή συμμετέχετε κ. Κουτσιφέλη ή απέχετε. Δεν υπάρχει με επιφύλαξη συμμετοχή».
Όσον αφορά στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την προσφυγή των έξι ανεξαρτήτων συμβούλων, δήλωσε ότι το έγγραφο μπορεί να έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια αλλά δεν έχει αποσταλεί στο Δημαρχείο του Βόλου, ενώ για το θέμα της Προεδρίας της ΔΕΥΑΜΒ, διευκρίνισε ότι η απόφαση για τον κ. Γαλάτη δεν έχει γνωστοποιηθεί στη Διαύγεια, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση για τον ορισμό του κ. Γαλάτη στην προεδρία της ΔΕΥΑΜΒ λήφθηκε τη Δευτέρα κι εφόσον αναρτηθεί στη Διαύγεια, άμεσα θα αναλάβει καθήκοντα, κάτι που, πάντως, έγινε λίγες ώρες μετά.
Στη συνεδρίαση δεν πήρε μέρος ο εκπρόσωπος των μειοψηφιών, κ. Μαργ. Πατσιαντάς.