Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:39
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Πανικός στη διαπλοκή για το θέμα της ΕΡΓΗΛ






“Μήνυμα” στέλνουν οι εργολάβοι μέσω της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»; – Ολίσθημα για την ιστορική εφημερίδα, που λόγω (ελπίζουμε μόνο) του μίσους της για τον Αχιλλέα Μπέο και τους συνεργάτες του, διακινεί μηνύματα εργολάβων σε βάρος της πόλης! – Υποχρέωση του Σκοτινιώτη να απαντήσει για τις «κολλητές» του που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα – Σχόλιο – αίσχος: «Πάντως, όπως ακούμε, νεότερα στοιχεία δεν έχει μόνο η δημοτική αρχή».

Πανικό φαίνεται ότι προκάλεσε τόσο στους πολιτικούς, όσο και στους επιχειρηματικούς κύκλους, που στον ένα ή τον άλλο βαθμό εμπλέκονται στο μέγα σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου να προχωρήσει στην υποβολή νέας μηνυτήριας αναφοράς, προσκομίζοντας νέα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας, που πρόεκυψαν από τη μακρά και επίπονη διαδικασία του πορίσματος της πειθαρχικής επιτροπής, που, ως γνωστόν, κατέληξε με ποινές σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων.

Αίσθηση προκαλεί το σχόλιο της ιστοσελίδας e-thessalia, ομόσταυλης της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑ, στην οποία λειτουργούν η προσωπική δημοσιογράφος του Πάνου Σκοτινιώτη και η πρώην συνεργάτις του, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρείται να διακωμωδηθεί η προσπάθεια της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, να καταστεί «ύποπτη» απόπειρας συμβιβασμού, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα ( προς ποιον άραγε;) ότι και η άλλη πλευρά, προφανώς η ΕΡΓΗΛ, έχει νεότερα στοιχεία!!!

Συγκεκριμένα στην συγκεκριμένα ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε χθες σχόλιο, που θα μπορούσε να ερμηνευθεί άλλη μία παραληρηματικού τύπου επίθεση κατά του Αχιλλέα Μπέου και των συνεργατών του (που προφανώς τους στέρησαν πολλά…), αν δεν κατέληγε με την απειλητική προειδοποίηση, που αναμφίβολα εκθέτει την ιστορική εημερίδα «Πάντως, όπως ακούμε, νεότερα στοιχεία δεν έχει μόνο η δημοτική αρχή»!!!.

Συγκεκριμένα στο σχόλιο αναφέρονται τα εξής: «Η ιστορία διδάσκει ότι όσο αυξάνεται η ρητορική αδιαλλαξία και όσο πληθαίνουν οι εφετζίδικες κινήσεις, τόσο πιο εύκολο γίνεται συνήθως το σάλτο στη μεγάλη υποχώρηση. Αυτά, με αφορμή το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ», που το βγάζουν από το «ντουλάπι» είτε όταν θέλουν να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αδράνεια και η ανεπάρκειά τους, είτε όταν έχουν ανομολόγητους στόχους. Η υπόθεση έτσι κι αλλιώς εκκρεμεί χρόνια τώρα στη Δικαιοσύνη, μηνύσεις και αγωγές έχουν κατατεθεί και από την προηγούμενη δημοτική αρχή που έφερε στο φως το σκάνδαλο και από την τωρινή και η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Πάντως, όπως ακούμε, νεότερα στοιχεία δεν έχει μόνο η δημοτική αρχή».

Πλέον ο πρώην Δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης, που ανέλαβε να διαχειριστεί το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, αλλά ολιγώρησε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να χαθούν μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις και οι εργολάβοι να διεκδικούν εννέα εκατομμύρια ευρώ(!) από τη ΔΕΥΑΜΒ, οφείλει να ξεκαθαρίσει δημόσια αν τα επικοινωνιακά του «εργαλεία» τον εκφράζουν ή όχι. Βέβαια η κοινωνία γνωρίζει τα τίι και πώς της ιστορίας, αλλά τουλάχιστον ας το κάνει χάριν της όποιας υστεροφημίας του έχει απομείνει.

Η μηνυτήρια αναφορά

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, πολιτικού ή υπηρεσιακού, για την πολύκροτη και σκανδαλώδη υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, κατέθεσαν προχθές, Πέμπτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Απ. Γαλάτης, προσκομίζοντας όλα τα νέα στοιχεία, που στοιχειοθετούν τις ενστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ κατά των απαιτήσεων της εταιρίας, στοιχεία που προέκυψαν από τη μακρά και λεπτομερή έρευνα εξέταση στη διάρκεια του πορίσματος της Πειθαρχικής Επιτροπής της επιχείρησης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ο κ. Θεοδώρου τόνισε:

«Η δημοτική αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες και κάνει το αυτονόητο. Ήρθαμε σήμερα εδώ και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και έναν πλήρη φάκελο, ο οποίος είναι ένα όπλο στα χέρια πλέον της δικαιοσύνης για να υπάρξει διαφάνεια στο σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Εμείς με την σειρά μας κάναμε, και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και η δημοτική αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραδώσουμε τον πλήρη φάκελο σήμερα στη δικαιοσύνη, έχοντες εμπιστοσύνη ότι θα ρίξει φως στην υπόθεση και θα αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν αυτό το σκάνδαλο».

Στην ερώτηση αν περιέχει κάποια καινούργια στοιχεία ο φάκελος ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι περιλαμβάνει το πολυσέλιδο και αναλυτικό πόρισμα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο που πέρασαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάρχουν και άλλα στοιχεία που, στο μεταξύ, έχουν προκύψει. Είναι στοιχεία για όλο το θέμα, το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ.

Σε άλλη ερώτηση για το γίνεται με την πρώτη μήνυση ο κ. Θεοδώρου υπογράμμισε : «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Κοιτάξτε τις εξελίξεις με την δικαιοσύνη καταλαβαίνετε για ευνόητους λόγους ότι δεν μπορούμε να τις πούμε δημόσια, περιμένουμε. Σας είπαμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούν όλοι, όμως, είναι το εξής: γιατί τόσα χρόνια αυτοί που είχαν τις τύχες της δημοτικής αρχής στα χέρια τους δεν έκαναν το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που κάναμε εμείς σήμερα, με σεβασμό απέναντι στους δημότες όπως είχαμε υποσχεθεί από την πρώτη μέρα της θητείας μας».

Τέλος στην ερώτηση αν εκτιμά ότι η σημερινή κίνηση μπορεί να ενισχύσει την διεκδίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έναντι της ΕΡΓΗΛ που είναι πλέον στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο, στον Άρειο Πάγο, ο κ. Θεοδώρου ήταν και πάλι κατηγορηματικός,τονίζοντας με έμφαση πως «η δική μας δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό, ούτε εκπτώσεις σε σκάνδαλα και να υποταχθεί στη διαπλοκή» και επανέλαβε ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν είναι «ισχυρά όπλα στα χέρια της δικαιοσύνης στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη».