Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:48
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τυχόν ματαίωση του έργου στην Αγριά






Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι επιχειρούν είτε ηθελημένα είτε όχι, να ματαιωθεί το έργο στην Αγριά, που αυτομάτως θα οδηγήσει σε περιβαλλοντικό έγκλημα, καλεί η ΔΕΑΥΜΒ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΠΑράλληλα βέβαια, γίνεται σαφές ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θα προχωρήσει σε κάθε ένδικο μέσο και παράλληλα θα ενημερώσει αναλυτικά και την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης, για το τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη του Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ:

“Προκαλεί ομολογουμένως κατάπληξη η απόφαση της πρωτοδίκου Βόλου, κ. Μπαλατσού, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για διακοπή των εργασιών για το αντλιοστάσιο στα  Αστέρια Αγριάς, συμβάλλουσα έτσι, είμαστε βέβαιοι χωρίς πρόθεση, σε ένα επαπειλούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.
Δυστυχώς, ως από την απόφαση φαίνεται, επικράτησαν, ελπίζουμε προσωρινά, οι σοφιστείες και τα σαθρά επιχειρήματα εκείνης της πλευράς, που άκριτα και ανεύθυνα υπονομεύει συστηματικά τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών.
Αντίθετα δεν αξιολογήθηκαν, με τη δέουσα σημασία, τα νομικά, τεχνικά, οικονομικά και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος επιχειρήματα της ΔΕΥΑΜΒ, που έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης ενός τόσο σημαντικού έργου για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.
Και ειλικρινώς, ως έκφραση αγωνίας και ανησυχίας, διατυπώνουμε το  ερώτημα: Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της πολύ πιθανής απένταξης του έργου, άρα και ματαίωσης του; Οι “διαμαρτυρόμενοι” περίοικοι; Εκείνοι οι επαγγελματίες της πολιτικής, που χρέωσαν με 10 εκατομμύρια ευρώ την επιχείρηση με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, και που επιδιώκοντας μια τυφλή ρεβάνς, οδηγούν και σε αυτή την περίπτωση την επιχείρηση στην οικονομική κατάρρευση; Η Πρωτοδίκης, κ.Μπαλατσού, που για λόγους δικούς της, ανεξήγητους, πάντως, για την κοινωνία, αποφάσισε κόντρα στην κοινή λογική και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα;
Ως διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, μιας επιχείρησης που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των πολιτών του Βόλου και μόνο αυτών, επισημαίνουμε τη δραματική ανάγκη να πρυτανεύσουν η σύνεση και η λογική και να ξεκινήσει η άμεση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου ζωής.
Σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιον ότι θα υπάρξουν καταστροφικές οικονομικές  συνέπειες τόσο για τη ΔΕΥΑΜΒ, όσο και για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, ενώ απροσδιόριστες θα είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και ευρύτερα στην ποιότητα ζωής όλων μας.
Ολα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα και πλέον έφθασε η ώρα που όλοι, Δημοτική Αρχή, αντιπολίτευση, πολιτικοί, δικαστές και πολίτες οφείλουμε να αναλογιστούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εμείς το πράττουμε με γνώση και συνέπεια έναντι της πόλης, μη υπολογίζοντας το όποιο κόστος. Ας ανταποκριθούν επιτέλους, όσο είναι καιρός, και οι άλλοι.
Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΥΑΜΒ είναι υποχρεωμένη, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να προχωρήσει σε κάθε ένδικο μέσο και παράλληλα να ενημερώσει αναλυτικά και την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης, για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την πόλη.