Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:35
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Καθορισιτκές αλλαγές σε Βιολογικό και Οικονομικές Υπηρεσίες






Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ έγινε χθες από τη νέα, υπό τον κ. Απ. Γαλάτη, διοίκησή της, με τις αλλαγές των προϊσταμένων στην Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων και Αποχέτευσης.

Οι σχετικές αποφάσεις, ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, με αρνητική στάση μόνο από  το Σύλλογο Εργαζομένων και τον Μαργ. Πατσιαντά, με τους «θιγόμενους» να απειλούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όπως και ο Σύλλογος στην Αποκεντρωμένη για ακύρωση της απόφασης που δεν αντιστοιχεί στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε την τοποθέτηση του Νίκου Τουρναβίτη, ως προϊστάμενο της Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και την τοποθέτηση της μέχρι σήμερα Ευαγγελίας Κοφινά, ως προϊσταμένη του Διοικητικού Τμήματος.
Η μέχρι σήμερα προϊσταμένη του Διοικητικού Τμήματος Ευθαλία Μακρή, τοποθετείται προϊσταμένου του Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Ποιότητας και Εσωτερικού Ελέγχου της ΔΕΥΑΜΒ.

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, προϊστάμενους του Τμήματος Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και Αποχέτευσης ΔΕΥΑΜΒ, ορίζεαι ο χημικός μηχανικός Ιωάννης Φράγκος, στη θέση της ίδιας ειδικότητας προϊσταμένης του τμήματος σήμερα Ευτυχίας Διομή, η οποία παραμένει στο τμήμα «μέχρι νεωτέρας απόφασης για ενημέρωση και ομαλή μετάβαση της διοίκησης».

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης τίθεται, ως υπεύθυνος του γραφείου Συντηρήσεων Η/Μ εγκαταστάσεων ΕΕΛ και Αντλιοστασίων Ακαθάρτων, στη διάθεση της υπηρεσίας, ενώ ως προϊστάμενος του ίδιου τμήματος τοποθετείται ο τεχνολόγος ηλεκτρολόγος μηχανικός Σταύρος Προμυριώτης.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλης Γαλάτης, δήλωσε ότι η κα Διομή είναι αξιόλογο στέλεχος που χαίρει της εμπιστοσύνης της Διοίκησης, παραμένει στη θέση της στη διοίκηση των Εγκαταστάσεων Βιολογικού, με τον ίδιο μισθό, αλλά δεν θα έχει το δικαίωμα υπογραφής.
Αναφορικά με την αντικατάσταση της κας Κοφινά, ο πρόεδρος δήλωσε ότι ο νέος προϊστάμενος είναι παλαιότερός της κατά 20 χρόνια και έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι με τις αλλαγές αυτές αποκαθίσταται η τάξη, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν, καθώς η Διοίκηση κρίνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην Επιχείρηση και ότι δεν παραβιάζεται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσιφέλης έκανε λόγο για παράτυπες αποφάσεις της Διοίκησης,