Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:48
Τοπικά

Δεν θα κόβει το νερό για έναν χρόνο η ΔΕΥΑΜΒ σε δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος






Απόφαση για αναστολή της διακοπής της υδροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών, έλαβε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η αναστολή της διακοπής της υδροδότησης θα ισχύσει για όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, οι δικαιούχοι θα πρέπει να ενημερώσουν την υπηρεσία για την ένταξη στο ΚΕΑ, με υποβολή αίτησης αναστολής διακοπής υδροδότησης, συνοδευόμενη από τη βεβαίωση ένταξης στους δικαιούχους ΚΕΑ, φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο ενός λογαριασμού ύδρευσης.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το υδρόμετρο δεν είναι καταχωρημένο στον δικαιούχο ΚΕΑ, τότε η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία (π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.λπ.). Το σύνολο της οφειλής, παραμένει ως απαίτηση της ΔΕΥΑΜΒ, μη επιβαρυνόμενο με τόκους καθυστέρησης.

Η απόφαση θα ισχύσει για ένα χρόνο ανά πελάτη – υδρόμετρο, ενώ η υποχρέωση για εξόφληση των λογαριασμών θα τηρείται είτε με την εφάπαξ καταβολή είτε με ρύθμιση.

Για καταναλωτές που δεν υπάγονται στους δικαιούχους του ΚΕΑ, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα αιτήματα θα έρχονται προς εξέταση στην επιτροπή εξέτασης αιτημάτων καταναλωτών.