Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν είμαστε ταλιμπάν αλλά θα μείνουμε μέχρι τέλους με τον Τσίπρα»






Σε αναδίπλωση της έντονης αρχικής αντίδρασης του όσον αφορά τη διαφωνία του με τον Νίκο Βούτση για το θέμα της ορθοδοξίας προχώρησε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης αφού ξεκαθάρισε ότι αν και διαφωνεί με τον πρόεδρο της Βουλής θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής «δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας αλλά η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που προβλέπει ότι η κυρίαρχη θρησκεία στην Ελλάδα είναι η ορθόδοξη.

Εξηγώντας την έντονη αντίδρασή του είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι «τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του, όταν, όμως, γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη μια απάντησης από εμάς τους ΑΝΕΛ που μετέχουμε στην κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα, όμως, στην ερώτηση αν τέτοιου είδους δηλώσεις ή άλλα θέματα όπως οι παρελάσεις μπορούν να προκαλέσουν ρήξη στην κυβέρνηση ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται πολλά ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό».

Χαρακτηριστικό της στάσης πίστης του υπουργού Άμυνας στον Αλέξη Τσίπρα ήταν και η αντίδρασή του στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη όταν και απάντησε αρχικά ότι «για να καταλάβει τον Βαρουφάκη κάποιος θέλει μεταφραστή» και ότι η κυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 δεν πλήγωσε την χώρα «γιατί εκεί κατάλαβαν οι δανειστές ότι η Ελλάδα δεν θα είναι έρμαιο των αποφάσεων, δεν θα έχουν έναν πρωθυπουργό που θα τους προσφέρει περισσότερα από όσα ζητούν».

Εμφανίστηκε συναινετικός ακόμα και στο θέμα της επιλογής σημαιοφόρου με κλήρωση λέγοντας ότι «όλα αυτά με τους σημαιοφόρους έχουν να κάνουν με το δημοτικό. Δεν υπάρχει κατάργηση του αρίστου σημαιοφόρου στο γυμνάσιο-λύκειο», τονίζοντας ότι δεν διαφωνεί με το προεδρικό διάταγμα Γαβρόγλου.

Ειδικά, δε, για τις παρελάσεις έδωσε και εκεί μια έμμεση απάντηση στο Νίκο Βούτση που είπε την Τετάρτη ότι «δεν είναι και ό,τι καλύτερο», λέγοντας ότι «όταν συγκροτήθηκε αυτή η κυβέρνηση γράφαν τα πρωτοσέλιδα ότι θα καταργηθούν οι παρελάσεις αλλά οι παρελάσεις έχουν ενισχυθεί».

Όπως είπε «θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση με κόκκινες γραμμές τα θέματα της θρησκείας, της πατρίδας, τα εθνικά και της ελεύθερης οικονομίας. Όταν ξεπερνούν τέτοια θέματα (σ.σ. οι δηλώσεις Βούτση) τη συμφωνία που έχουμε κάνει τότε εκφέρουμε δημόσιο λόγο».

«Η συνεργασία μας με το ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική και ειλικρινής. Εκεί που έχουμε διαφωνία το συζητάμε μαζί και εκεί που διαφωνούμε δεν προχωρούμε μαζί. Αν αναζητούν λόγο ρήξης στα εθνικά θέματα είναι λάθος της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά μας υπάρχει σεβασμός στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπου διαφωνούμε είμαστε απέναντι» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε τέλος στην τουρκική προκλητικότητα λέγοντας ότι οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν «και αυτές οι προκλήσεις θα απαντώνται πάντα, κανένα μαχητικό που μπαίνει στον εναέριο χώρο δεν θα πετάει χωρίς αναχαίτιση».

ΝΔ: Παίζουν θέατρο μαζί με τον Βούτση

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία» αναφέρεται σε ανακοίνωση-σχόλιο από το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Και σημειώνεται: «Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους. Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες -εν όψει της συζήτησης στη Βουλή- με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

 

 

Πηγή: protothema.gr