Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 06:31
Τοπικά

Δεν δέχονται σε καμία περίπτωση τις μειώσεις των μισθών τους οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ






Δεν δέχονται σε καμία περίπτωση τις μειώσεις των μισθών τους οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ.Εν όψει υπογραφής της συλλογική σύμβασης του 2018 ήδη απο τις αρχές Ιουνίου η εταιρεία ζήτησε μείωση μισθού σε ποσοστό 35% και κατάργηση της ενίσχυσης του επιδόματος αδείας, που ανέρχεται σε 12,5 ημερομίθια.

Εκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με την διοίκηση του ομίλου.Η τελική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνει μείωση των μισθών και ημερομισθίων κατά 23% απο 1-1-2019 και αντικατάσταση της ενίσχυσης του επιδόματος αδείας με διαταχτικές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο στόχος της εταιρίας είναι οι μελλοντικές προσλήψεις προσωπικού να γίνουν με τα νέα δεδομένα που προσπαθεί να διαμορφώσει κάτι που δεν δέχονται οι εργαζόμενοι της τσιμεντοβιομηχανίας.Σήμερα το προσωπικό της εταιρίας ενημρώθηκε απο τον συντονιστή των εργαζομένων και πρόεδρο του τοπικού συωματείου της ΑΓΕΤ Βασίλη Χαλαστάρα για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι βασικοί μισθοί στην ΑΓΕΤ κυμαίνονται από 900 εως 1100 ευρώ και με επιδόματα «ανεβαίνουν» στα 1800 με 2000 ευρώ. Η μείωση σε ποσοστό 23% που προτείνει τώρα η εταιρία συμπαρασύρει και τα επιδόματα.Η ομόφωνη απόφαση των σωματείων της Lafarge σε Βόλο, Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Μηλάκι που κατατέθηκε στη διοίκηση είναι να παραμείνουν όλοι στον διάλογο και να συνεχίσουν την διαβούλευση μόνο αν αποσυρθεί η πρόταση της εταιρείας, ώστε συνεχίσουνε με βάση των αιτήματα που έχουν καταθέσει τα σωματεία.