Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:33
Τοπικά

Δεν απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι πλημμυροπαθείς της Σκοπέλου






Εκτός της απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. τίθενται οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι και επιχειρηματίες της Σκοπέλου, σύμφωνα με απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας, έχοντας καταθέσει ερώτηση από τις 23 Μαΐου 2016, ζητώντας την εξαίρεση των πληγέντων κατοίκων και επιχειρηματιών της Σκοπέλου από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), έλαβε με μεγάλη καθυστέρηση, (δύο μήνες μετά), την αρνητική απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρούνται ικανοί προς απαλλαγή από τη δυσβάσταχτη φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ οι πληγέντες της Σκοπέλου από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, διότι σχετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα ορίζει ότι μόνο όσες περιοχές έχουν πληγεί από σεισμό, δύνανται να απαλλαχθούν από την επιβολή ενιαίου φόρου ακινήτων.

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δηλώνει έμπρακτα την αδιαφορία της, απέναντι στο πληγωμένο νησί της Σκοπέλου» καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής.