Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:07
Τοπικά

Δεν έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού






Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την επόμενη μέρα του βιολογικού καθαρισμού αλλα και για το ζήτημα του νερού ,λόγω έλλειψης απαρτίας. Η ομάδα της πλειοψηφίας δεν εμφανίστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση συγκλήθηκε με τις υπογραφές 17 συμβούλων της μειοψηφίας. Ακολούθησαν αποδοκιμασίες,από καμι΄λα δεκαριά συγκεντρωμένους ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων παρέμειναν στη συνεδρίαση για να ακούσουν τις θέσεις του προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού.

Η έκτακτη συνεδρίαση μετατράπηκε σε ενημερωτική συνέλευση.Οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα κάθησαν στα έδρανα, με δημοτικούς συμβούλους της «Επιλογής Ευθύνης», της «Δύναμης Βόλου» και ανεξάρτητων συμβούλων.Στο προεδρείο βρέθηκε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» και ανατιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Βάιο Ζεμπέογλου, που εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της «Επιλογής Ευθύνης», της «Δύναμης Βόλου» και ανεξάρτητων που τάχθηκαν στο πλευρό των πολιτών. Τον λόγο στην συνέχεια πήραν τα μέλη της Συμμαχίας για το Νερό και κατέθεσαν τις θέσεις τους για τα όλα τα ανοιχτά ζητήματα.