Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 08:28
Τοπικά

Δεν έγιναν μαθήματα στο πρώην Πολυκλαδικό λόγω βλάβης της ΔΕΗ






Δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, τα μαθήματα στα σχολεία που στεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, λόγω του ότι σημειώθηκε βλάβη της ΔΕΗ που ναι μεν αποκαταστάθηκε, αλλά δεν επαρκούσε ο χρόνος προκειμένου να λειτουργήσει η θέρμανση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής της Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, σήμερα τα ξημερώματα έπεσε η μέση τάση του ρεύματος στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και σε μεγάλες εγκαταστάσεις και υποσταθμού έκλεισαν οι αυτόματοι διακόπτες για ασφάλεια. Σε άλλα σχολεία στη Ν. Ιωνία οι διευθυντές σήκωσαν το διακόπτη και το ρεύμα επανήλθε όμως αυτό δεν συνέβη στο συγκρότημα του Πολυκλαδικού.

Από τις 6 το πρωί που ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου διαπίστωσε τι συνέβη, ειδοποίησε το δήμο Βόλου που έσπευσαν με συνεργείο όπως και η ΔΕΗ και αποκατέστησαν τη βλάβη στον υποσταθμό έξω από το σχολικό συγκρότημα και στη συνέχεια στο εσωτερικό.

Εξ άλλου στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Βόλου, στην περιοχή της Νεάπολης, πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα μόνο τις τρεις πρώτες ώρες και στη συνέχεια δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν οι μαθητές, όπως το ίδιο συνέβη και στο 8ο Λύκειο Βόλου, στη Νέα Δημητριάδα. Στην πρώτη περίπτωση, το σύστημα θέρμανσης δεν λειτούργησε εξαιτίας βλαβών στο δίκτυο της ύδρευσης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε πρόβλημα και στο δίκτυο της ΔΕΗ.