Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:55
Τοπικά

Δήμος Βόλου: “Το έργο στην Αγριά πρέπει και θα προχωρήσει με βάση το σχεδιασμό”






Με αφορμή τη δήλωση της Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη για έργο κατασκευής αντλιοστασίου ακαθάρτων Αγριάς, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Κατανοούμε την πολιτική ανάγκη της υφυπουργού, κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη να δώσει μια τέτοια απάντηση στο μείζον θέμα της κατασκευής του αντλιοστασίου στην Αγριά, όχι όμως και το περιεχόμενό της.
Σε κάθε περίπτωση την παραπέμπουμε στα έγγραφα που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και της ΔΕΥΑΜΒ, από τα οποία προκύπτει το βάσιμο και δίκαιο της θέσης μας για την άμεση ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού περιβαλλοντικού έργου ζωής για την περιοχή μας.
Το έργο πρέπει και θα προχωρήσει με βάση το σχεδιασμό, που υπάρχει από την έγκριση των μελετών, και τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα, άλλως απειλείται με ματαίωση και είμαστε σίγουροι ότι τη θέση μας αυτή συμμερίζεται  και η κ. υφυπουργός”.

 

Η δήλωση της κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνης:

 

“Ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αλλά και ως πολιτικό πρόσωπο που γνωρίζει τα προβλήματα του Νομού Μαγνησίας αντιμετώπισα το εν λόγω έργο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα, μετά την με Αρ. Πρωτ.333/25.07.2016 επιστολή του Εκπολιτιστικού-Τουριστικού-Αγροτικού Συλλόγου Δημοσίων υπαλλήλων Αστέρια Αγριάς απευθυνόμενη και στον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Χαρίτση αλλά και στον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Μεικόπουλο μας ζητήθηκε να απαντήσουμε εάν η αλλαγή χωροθέτησης  του αντλιοστασίου στην περιοχή Αγριάς είναι εφικτή.

Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Εκπολιτιστικό-Τουριστικό-Αγροτικό Σύλλογο Δημοσίων υπαλλήλων Αστέρια Αγριάς τους ενημέρωσα ότι για την τροποποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία η οποία εκκινείται μετά από αίτημα του φορέα κατασκευής-υλοποίησης ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ΔΕΥΑΜΒ.

Επιπροσθέτως, μελετώντας την εναλλακτική πρόταση του Συλλόγου για μεταφορά του αντλιοστασίου, απευθύνθηκα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕΔΙ, όπου με ενημέρωσαν ότι ο χώρος που προτείνεται από τον σύλλογο σαν εναλλακτική τοποθέτησή του έχει απαλλοτριωθεί με την Αρ.1083592/5945/0010/26.11.2007 (ΦΕΚ Α.Α.Π. 536/13.12.2007) ΚΥΑ Υπ. Οικονομίας & Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ και ανήκει πλέον στο  Ελληνικό Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, όπως προείπα, για οποιαδήποτε τροποποίηση αρμόδιος είναι ο φορέας κατασκευής-δικαιούχος δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ.

Καταλήγοντας, γνωρίζω ότι το θέμα έχει πάρει ήδη τη δικαστική οδό και την απάντηση θα δώσει η δικαιοσύνη στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

Κάθε αντίθετο δημοσίευμα μόνο ως εμπαθές κ δημοσιογραφικά ανακριβές μπορεί να χαρακτηριστεί”.