Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 16:59
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Δήμος Βόλου προς ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε τόση σχέση με τη Δημοκρατία, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο!






Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας δίνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Βόλου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πάντα εκτός τόπου και χρόνου τα πολιτικά cartoons του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αντί να… πανηγυρίζουν για την υπουργοποίηση της Μαριλίζας και της Παπακώστα, που συνέπεσαν με την έξοδο από τα μνημόνια (!) κλαίνε και οδύρονται για το μέλλον της Δημοκρατίας στο Βόλο, όπου συνέβη το – κατ’ αυτούς –  αδιανόητο: Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της και συνέλαβε δυο άτομα που ετσιθελικά θέλησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και να επιβάλλουν τις θολές και επικίνδυνες απόψεις τους.

Εχοντας τόση σχέση με τη Δημοκρατία, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι σε αυτό το Πολίτευμα, της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία, όσο φωτισμένη κι αν είναι έχουσα στις τάξεις της… Γαργάλες και Ιάσονες, απλώς ελέγχει. Και πως η Πολιτεία έχει εντεταλμένα όργανα ακριβώς για να τηρεί τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, μεταξύ άλλων, από αφιονισμένους μπαχαλάκηδες και διάφορους περιθωριακούς. Αλλά πώς να το καταλάβουν όταν οι ίδιες οι πράξεις και οι συμπεριφορές τους αποπνέουν μια έντονα φασίζουσα νοοτροπία.

Τους συνιστούμε ψυχραιμία και σοβαρότητα. Η Δημοτική μας Αρχή δεν πρόκειται να αποστεί ούτε κατ’ ελάχιστον από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που της ανέθεσε η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών του Βόλου, για να γίνει αρεστή σε κάθε λογής κομματόσκυλα ή για να συναγελάζεται με αντικοινωνικά στοιχεία. Η ώρα της νέας κάλπης δεν αργεί και εκεί θα κριθούμε όλοι, εκτός πια και αν έχουν προκάμει στο μεταξύ και έχουν καταργήσει τη Δημοκρατία.

ΥΓ. Από τις φωτογραφίες που οι ίδιοι μοίρασαν σε φιλικά τους ΜΜΕ η συγκεκριμένη. Όπου όλοι βλέπουμε τον πρόεδρο του ΔΣ, Γιώργο Μουλά, να προσπαθεί να διασωθεί όχι από την επίθεση κάποιων «μπράβων», αλλά τον εξαγριωμένο και κατευθυνόμενο, από τα γνωστά συμφέροντα, όχλο. Τελικά η ξεφτίλα σας δεν έχει όρια…

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή που εξέδωσε καταφέρεται ενάντια στη δημοτική αρχή Βόλου με αφορμή την απόπειρα εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Για μια ακόμα φορά το τελευταίο διήμερο η πόλη μας, ο Βόλος, έρχεται στην πρώτη γραμμή της πανελλήνιας επικαιρότητας για τα απίστευτα που συνέβησαν σε δυο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την, ευτυχώς ανεπιτυχή, προσπάθεια της δημοτικής αρχής να διαλύσει την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης, την ΔΕΥΑΜΒ.

Για μια ακόμα φορά δημιουργήθηκε ένα αδιανόητο για δημοκρατική χώρα σκηνικό με υπάλληλους εταιρείας security να εμποδίζουν πολίτες να πάρουν το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο, δημοτικούς συμβούλους και πρώην ευρωβουλευτές να συλλαμβάνονται και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να καταθέτει μηνύσεις εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, σε μια επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου, έκαναν μια σειρά από ασυνήθιστες ενέργειες, όπως είναι αυτή της περιφρούρησης με ΜΑΤ της αίθουσας συνεδριάσεων.

Για πολλοστή φορά, αλλά τώρα με πιο ακραίο τρόπο, επιβεβαιώνεται πως η παρούσα δημοτική αρχή Βόλου έχει δυσανεξία σε κάθε διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου και η ύπαρξη της αποτελεί διαρκή απειλή για την Δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη.

Ζητάμε να αποσυρθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συλληφθέντων (ενός δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και ενός συμπολίτη μας) μια και η σύλληψη και δίωξη τους αποτελεί μια ακραία περίπτωση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια δημοκρατική χώρα.