Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:51
Τοπικά

Δήμος Βόλου προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας – Μη μένετε άπραγοι και αθέατοι






Επιστολή προς τους τρεις τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπωμένη σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, με την οποία τους καλεί να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι της πόλης και των πολιτών και να πάψουν να παραμένουν άπραγοι και αθέατοι, απέστειλε σήμερα ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, αντιδήμαρχος, κ. Θάνος Θεοδώρου.

Στην επιστολή που έχει αποδέκτες τους κ. Αλεξ. Μεϊκόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή, αναφέρονται τα εξής:

 

«Την ώρα που η πόλη μας και ευρύτερα η κοινωνία της Μαγνησίας φαίνεται ότι είναι έτοιμη να δεχθεί μια ακόμα ισχυρή δοκιμασία, με την επιλογή της για τη λειτουργία ενός Κέντρου προσφύγων, χωρίς καν την αναγκαία προετοιμασία και προσαρμογή και χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα κριτήρια αυτής της επιλογής, εσείς ως κυβερνητικοί βουλευτές, παραμένετε άπραγοι και αθέατοι, προτάσσοντας προφανώς τις κομματικές σας σκοπιμότητες από τα συμφέροντα της περιοχή μας, για την εξυπηρέτηση των οποίων σας τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της προσπάθησε με κάθε θεσμικό τρόπο να έρθει σε επαφή μαζί σας, προκειμένου να επιτευχτεί ένα μίνιμουμ συνεργασίας και συνεννόησης, που θα επέτρεπε στην προώθηση των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων της περιοχής.

Δυστυχώς οι κομματικές σας αγκυλώσεις, οι πολιτικές σκοπιμότητες και η προσωπική σας εμπάθεια, δεν σας επέτρεψαν να αρθείτε στο ύψος που απαιτεί η τιμητική ψήφος των πολιτών στο πρόσωπό σας και συμπεριφέρεστε σαν περαστικοί από τη πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αγνοώντας τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει.

Αντιληφθείτε επιτέλους ότι η πόλη δεν είναι ο Αχιλλέας Μπέος, αλλά μια ολόκληρη κοινωνία, με ανάγκες και προβλήματα, που εκ της θέσεώς σας οφείλετε να αντιμετωπίσετε. Η προκλητική αποχή σας από αυτά, μπορεί πρόσκαιρα να ικανοποιούν τους κομματικούς σας προϊσταμένους, πλην όμως καταδικάζουν την πόλη και τους πολίτες στη στασιμότητα και κατά περιπτώσεις στην επιδείνωση της καθημερινότητας τους και οι ευθύνες σας γι αυτό είναι μεγάλες και θα σας χρεωθούν εξ ολοκλήρου.

Εστω και τώρα σας καλούμε να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της ευθύνης που έχετε αναλάβει και την τιμή που σας έκαναν οι πολίτες επιλέγοντας σας και να ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των πολιτών, έστω κι αυτά δεν ταυτίζονται με κομματικές επιδιώξεις και επιλογές».