Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 05:46
Τοπικά

Δήμος Βόλου προς αντιπολίτευση: “Κουράσαστε σαν θίασος – μπουλούκι. Αλλάξτε το έργο”






Με άκρως ειρωνικό ύφος ήρθε η απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, ανάλογη βέβαια της σοβαρότητας των ενεργειών και των καταγγελιών των διαφόρων μειοψηφιών, στην οποία συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

“Ολος ο θίασος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου βρέθηκε επί σκηνής. Κωμικοί, πολιτικοί κλόουν, ζογκλέρ και οι γνωστές καρτουνίστικες φιγούρες σε μια θερινή παράσταση, η αντίστοιχη της οποίας του Σεφερλή, στο Δελφινάριο, ωχριά!
Ανασύρθηκε και ο συνταξιούχος πρωταγωνιστής, Λεων Αναστασίου, πρώην συνδικαλιστής. Στο ρόλο του υπερασπιστή της μονίμως τελούσας σε…άγνοια Νατάσσας Οικονόμου. Αποστειρωμένα τα θεατρικά του στοιχεία, δεν έπεισε ως κύριος συνήγορος! Το κοινό περιμένει μια απλή απάντηση και από τους δύο: γιατί όχι στη συνεργασία με τη μία εταιρία για τα απόβλητα και ” να το δούμε” για την άλλη; τόσο απλά…
Από κοντά στο ρόλο της αγνοούμενης, η Νατάσσα Οικονόμου. Μονίμως σε βαθιά άγνοια. Ξεκίνησε σαν διάδοχος του άνακτα της πόλης, Πάνου του γραβατωμένου, και κατέληξε κυρία επί των τιμών στην αυλή του Ιάσονα του μικρού. (Και η χαρά της πλειοψηφίας στο Δήμο Βόλου).
Ξέχασε τα απόβλητα και κραύγαζε κάτι ακατάληπτα για το αντλιοστάσιο στην Αγριά. Ας μην ανησυχεί. Το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες πολλών, και αυτό να είναι σίγουρη ότι θα το μάθει. Οσο και αν παλέψουν για μη φανεί η γύμνια τους, η Δημοτική μας Αρχή θα κάνει όλα τα αναγκαία έργα και τις απαραίτητες υποδομές, που αυτοί με την παροιμιώδη ανικανότητά τους στέρησαν από την πόλη μας.
Τέλος και τα πολιτικά καρτούνς, των έξι δήθεν ανεξάρτητων. Στην κλάψα και στην μίρλα, γιατί τάχα δεν τους επετράπη να αναπτύξουν τον σημαντικό τους, όπως, πάντως, μόνο αυτοί τον βλέπουν, λόγο. Και όμως η πρόταση για διακοπή της συνεργασίας και με τις δύο εταιρίες κατατέθηκε. Μήπως δεν ήθελαν να πάρουν θέση κατα της μιας εξ αυτών; γιατί φοβήθηκαν και αποχώρησαν; άλλωστε ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο ΣΥΔΙΣΑ.
Μας θύμισαν Ταρτούφο…
Συμπερασματικά καλό θα ήταν να αλλάξουν ρόλους οι της αντιπολίτευσης, καθώς μονό για κομπάρσοι και σίγουρα όχι για πρωταγωνιστές είναι. Και κυρίως ας αλλάξουν έργο. Κούρασαν και κουράστηκαν. Εμείς ως Δημοτική Αρχή και η πόλη, συνολικά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις για το μέλλον και δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τα καμώματα του θιάσου – μπουλουκιού, που πλέον είναι για οίκτο. Αν πάλι θέλουν να συνεχίσουν έτσι, δικαίωμά τους. Απλώς τους θυμίζουμε ότι έχουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια…

Οι Καρεκλίδηδες και οι θηλυκοί Μητσοτάκηδες, που κάποτε τους στήριζαν, πλέον δεν είναι ικανοί να στηρίξουν ούτε τον εαυτό τους, με τον κόσμο να τους έχει γυρίσει την πλάτη. Τους επαναλαμβάνουμε: Η κοροϊδία τελείωσε σε αυτή την πόλη. Το απόστημα έσπασε. Η εποχή που μια παρεϊτσα λυμαίνονταν την πόλη και εξυπηρετούσε τα δικά της συμφέροντα, πέρασε ανεπιστρεπτί τον Μάιο του 2014. Η νέα εποχή για το Βόλο έχει ξεκινήσει”.