Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:20
ΒόλοςΤοπικά

Δήμος Βόλου: Λύση μετά από 19 χρόνια υπέρ των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής






Μετά από βασανιστική εκκρεμότητα 19 ετών (!) η Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου δίνει λύση στο δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής και προτείνει τροποποίηση του Π.Δ., με ενσωμάτωση του νόμου του 2014, σύμφωνα με τον οποίο όλη η συνοικία, που είναι παραδοσιακός οικισμός, αντιμετωπίζεται ενιαία και όσοι θα κληθούν να πληρώσουν εισφορά σε γη, δεν θα πληρώσουν και εισφορά σε χρήμα.

Αν και στη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν οι γνωστές πολιτικές φαιδρότητες του Γαργάλα, εν τέλει η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα, με τον αντιδήμαρχο Θ. Θεοδώρου να υπογραμμίζει πως όλα γίνονται βάσει ενός προγραμματισμού. «Ξεκινήσαμε τη διαδικασία να πάρουμε να απαραίτητα έγγραφα και οι υπηρεσίες να κάνουν ερωτήσεις στο υπουργείο. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχουν προγραμματισμένα χρήματα για να προχωρήσουμε. Δεν δεχόμαστε χαρακτηρισμούς. Είναι ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής», τόνισε

Τον πολιτικά ανεκδιήγητο Γαργάλα «τρολάρισε» ο πρόεδρος του Σώματος, Γιώργος Μουλάς, καλώντας τον να καταψηφίσει την πρόταση αφού όπως έλεγε την θεωρούσε «προεκλογικό ρουσφέτι».

ΧΑΡΤΗΣ: GOOGLE