Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 20:07
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Κυκλοφοριακές αλλαγές στον Περιφερειακό, λόγω καλοκαιριού






Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επιφέρει ο Δήμος Βόλου που θα ισχύουν κάθε Κυριακή και αργία στον περιφερειακό,  ενόψει του καλοκαιριού και των προβλημάτων που παρουσιάζονται από την αυξημένη κίνηση και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Την απόφαση υπέγραψε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ταξίαρχος Γιάννης Τόλιας, που έλαβε υπόψη την αιτολογία του Δήμου, δηλαδή την έκτακτη ανάγκη λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας, η οποία επιβάλλεται για την αντιμετώπιση της προσωρινά δημιουργούμενης κατάστασης πρόκλησης σημαντικών καθυστερήσεων στη συμβολή της περιφερειακής οδού με την Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) στον κόμβο «Αστέρια» Αγριάς και αποβλέποντας στην ασφαλέστερη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Ετσι αποφασίζεται η προσωρινή διακοπή της φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο «Αστέρια» Αγριάς κάθε Κυριακή και επίσημη αργία, κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2016 έως την 15-9-2016, κατά τις ώρες από 10.00 έως 22.00 και τη διασφάλιση συνεχούς, αδιάκοπης ροής των οχημάτων, με καθορισμό:
α) υποχρεωτικής πορείας ευθεία και δεξιά για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο από την Αγριά, με κατεύθυνση το Βόλο,
β) υποχρεωτικής πορείας ευθεία, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο από το Βόλο με κατεύθυνση την Αγριά, μέσω της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και
γ) μονοδρόμησης του τμήματος της περιφερειακής οδού από τον κόμβο «Αστεριών» έως τον κόμβο «Αλκίππης», από την Αγριά προς Βόλο και απαγόρευση εισόδου στη σήραγγα Γορίτσας για όλα τα οχήματα που την προσεγγίζουν μέσω Βόλου.

Επίσης, σύμφωνα με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στον αριστερό ρεύμα της οδού Ιάσονος, μεταξύ των οδών Αντωνοπούλου και Κ. Καρτάλη, την Κυριακή 29 Μαρτίου, μεταξύ 09.00 ως 12.00. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από το εναπομείναν ρεύμα της οδού Ιάσονος.