Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:47
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Κατάλυση της Δημοκρατίας, με την ανοχή των μειοψηφιών – Τραμπουκισμοί κατά δημοτικών συμβούλων






Στην κατάλυση κάθε δημοκρατικής έννοιας, προκαλώντας τη ματαίωση της συνεδρίασης του ανώτατου πολιτικού οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε «μια χούφτα γραφικών με τη συνδρομή των γνωστών – αγνώστων τραμπούκων», όπως τους χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Βόλου, απαιτώντας να επιβάλλουν την ατζέντα της συζήτησης με το θέμα του βιολογικού, χωρίς αυτό να έχει προβλεφθεί στην ημερήσια διάταξη.

Συνεπικουρούμενοι από τις ,πλην της β΄ ελάσσονος με επικεφαλής το Μιχ. Μιτζικό, μειοψηφίες το συνονθύλευμα αυτό με κλασική συμπεριφορά όχλου ανήρτησε πανό, εξύβρισε και απείλησε συμβούλους της πλειοψηφίας και τελικά τους εγκλώβισαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απελευθερωθούν.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

Μια χούφτα γραφικών με τη συνδρομή των γνωστών – αγνώστων τραμπούκων επιχείρησαν και πέτυχαν τη ματαίωση της συνεδρίασης του Δ. Σ. Βόλου αφού απείλησαν και εγκλώβισαν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απελευθερωθούν, τονίζει σε ανακοίνωσή τουο Δήμος Βόλου.

«Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι δήθεν αριστεροί πάτρωνες αυτής της άθλιας επιχείρησης μας έχουν «χορτάσει» στην πραγματική φτώχεια, παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών του Βόλου αυτές τις αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες ενέργειες», αναφέρει ο Δήμος..

Όλοι όσοι υποκινούν τέτοιες μεθοδεύσεις για να υπονομεύουν το έργο της δημοτικής αρχής θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όχι απλώς δε μας κάμπτουν αλλά αντίθετα μας ενδυναμώνουν για να συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας προς όφελος των πολλών και όχι για τα ιδιοτελή, προκλητικά συμφέροντα των λίγων που χρόνια τώρα απομύζησαν κάθε ικμάδα της κοινωνίας και καταδίκασαν την πόλη στο τέλμα και την υπανάπτυξη. καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

«Ραντεβού» στη ΔΕΥΑΜΒ

Τελικά η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αναβλήθηκε, μετά από τρεις διακοπές, και με απόφαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλά γιατί οι πολίτες μέλη της «Συμμαχίας για το Νερό» δεν κατέβαζαν το πανό που είχαν αναρτήσει. Μάλιστα, κλήθηκε η αστυνομία προκειμένου οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να βγουν από την αίθουσα συνεδριάσεων και να πάνε στο γραφείο του Δημάρχου, ενώ τα μέλη της κίνησης «Συμμαχία για το νερό» έδωσαν ραντεβού για αύριο, στη 1 το μεσημέρι, στη ΔΕΥΑΜΒ, όπου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ.

Επιπλέον, τα μέλη της κίνησης «Συμμαχία για το νερό» διάβασαν τη διακήρυξή τους, όπως αποφασίστηκε στις δύο γενικές συνελεύσεις της κίνησης, ενώ φώναζαν συνθήματα «Δημάρχοι και συμβούλοι ακούστε το καλά, κανένας δεν αγγίζει του κόσμου τα νερά».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας ανέγνωσε κείμενο με 15 ονόματα συμβούλων της μειοψηφίας που ζητούν μέσα σε έξι ημέρες να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του Βιολογικού (λειτουργία και μη παραχώρηση σε ιδιώτες) και του νερού.

Το μέλος της Συμμαχίας κ. Φραγκουδάκης, δήλωσε ότι «ενώ η σημερινή μέρα θα έπρεπε να είναι μία γιορτή και  η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει την παρουσία των πολιτών, δυστυχώς δεν έγινε αυτό». Τα  μέλη της κίνησης έδωσαν ραντεβού και πάλι στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.