Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:36
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Θράσος να παραδίδει μαθήματα ο αριβίστας, πολιτικός γυρολόγος, Σκοτινιώτης!






Απαντώντας σε δήλωση – σχολιασμό του πρώην Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Και μέσα στο χαμό, που οι σε διατεταγμένη υπηρεσία “μπαχαλάκηδες” επιχείρησαν να προκαλέσουν, γι άλλη μια φορά, ο μεγάλος πολιτικός γυρολόγος, ο αδίστακτος αριβίστας, πρώην βουλευτής, γεν. Γραμματέας, Νομάρχης και Δήμαρχος, Σκοτινιώτης, επέλεξε να παραδώσει μαθήματα… Δημοκρατίας και συμπεριφοράς, ελπίζοντας, μάλλον, ότι έτσι θα βγει από την λήθη και την απομόνωση, που, δυστυχώς γι αυτόν, τον καταδίκασαν αμετάκλητα οι πολίτες.

Θα ήταν βέβαια καλύτερα να βγει και να επικοινωνήσει τις σκέψεις και τις απόψεις του, όχι κρυμμένος και καλυμμένος πίσω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά σε άμεση επαφή και διάλογο με τον απλό, καθημερινό άνθρωπο της πόλης, τον οποίο, ακόμη και σήμερα, αποφεύγει, ενδεχομένως γιατί δεν είναι αντάξιος της μεγαλοσύνης του.

Τότε θα μάθαινε και για τον παλμό της κοινωνίας και για τις αυταπάτες που ο καθένας μπορεί να έχει. Και κυρίως θα μάθαινε ποια γνώμη έχουν οι πολίτες για τον πολιτικό Σκοτινιώτη, που επί δεκαετίες, υφάρπαζε την ψήφο τους, επιβάλλοντας την εικονική πραγματικότητα, μέσω ενός τερατώδους προπαγανδιστικού, διαπλεκόμενου, μηχανισμού, πριν την ανακαλύψουν οι… Αμερικανοί (αν και η καρδιά του στη… Μόσχα βρίσκονταν).

Πραγματικά, πάντως, θαυμάζουμε το απύθμενο θράσος του συγκεκριμένου κυρίου, που αν και υπηρέτησε πρόθυμα το πιο σάπιο πολιτικό καθεστώς που γνώρισε η πατρίδα μας και στήριξε τις πιο αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, που φτωχοποίησαν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τολμά να ασκεί κριτική και να απονέμει τίτλους δημοκρατικότητας. Προφανώς το αντλεί από τα κοσμικά, αλλά – φευ – μικροαστικά πια, σαλόνια, όπου μαζί με τους άλλους ξεπερασμένους από την ζωή και την κοινωνία “δήθεν” θρηνούν τα χαμένα μεγαλεία τους και ονειρεύονται νέες εξουσίες.

Οσο για τα ρέστα και το παιχνίδι, απλώς επισημαίνουμε ότι ακόμη και για να παίξεις τα ρέστα σου πρέπει να έχεις. Ο ίδιος, ωστόσο, ούτε αυτά έχει αφού τον “ξεγύμνωσαν” οι πολίτες στις προηγούμενες εκλογές. Αν, όμως, θεωρεί ότι ακόμη έχει κάποιο πολιτικό κεφάλαιο ή κάποια κοινωνική αποδοχή να… παίξει, οι εκλογές είναι σε λίγους μήνες. Είναι κρίμα να στερήσει από τους πολίτες άλλη μια ευκαιρία να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά για όσα διέπραξε σε βάρος της πόλης και των ιδίων, “μαυρίζοντάς” τον!