Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 11:35
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Θέλουμε δυνατούς “αντιπάλους” – Οχι Καρεκλίδηδες, Νατάσσα και Νάνση






Σκληρή απάντηση στα φαιδρά σενάρια της οικογένειας των φεσαδόρων, ως τους αποκαλεί, του Δημοσίου, Καρεκλίδη, δίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, στην οποία πιο αναλυτικά αναφέρει:

Μεσούντος του θέρους και η γνωστή οικογένεια Καρεκλίδη, με τη διακεκριμένη παρουσία στη λίστα των φεσαδόρων του Δημοσίου, με οφειλές 3,5, περίπου, εκατομ. ευρώ, συνεχίζει να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στα ταμεία του Δήμου, με το ενεργητικό των εκατομμυρίων ευρώ. Τους λόγους μπορεί εύκολα κανείς να τους εικάσει, αλλά δεν μας αφορούν.

Μας αφορά, ωστόσο, ο ποταμός των ασυναρτησιών και της μπουρδολογίας σε “ρεπορτάζ” για τον δήθεν ” δημοτικό εργολάβο του Μπέου” και την γελοία απόπειρα σύνδεσης των δημοτικών δραστηριοτήτων, με αυτές της επαγγελματικής ομάδας της πόλης μας.

Ασφαλώς, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Καρεκλίδης, δεν θα κουράστηκε να συγκεντρώσει τα συγκλονιστικά στοιχεία. Βλέπετε γίνονται τόσο εν κρυπτώ, που όλα ανεξαιρέτως δημοσιεύονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Και είναι τόσο ελεγκτέα, που ο ίδιος σπεύδει να διαβεβαιώσει στο ίδιο “ρεπορτάζ” ότι είναι νόμιμα.

Και αν σήμερα απαντούμε, είναι όχι γιατί τρέφουμε οιαδήποτε εκτίμηση στην εκδοτική οικογένεια των φοροφυγάδων, που χρόνια παλεύει να αναγνωριστεί, ματαίως, ως δημοσιογραφική, αλλά εν τέλει διακρίθηκε μόνο για την πειθώ της
προς εργολάβους δημοσίων έργων και πολιτικούς να της παρέχουν επιταγές ευκολίας. Απλώς το πράττουμε για τους ελάχιστους εκείνους πολίτες που ενημερώνονται από τον Όμιλο(!), και τους οποίους βεβαίως και σεβόμαστε.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για απ’ ευθείας αναθέσεις, αλλά για πρόχειρους διαγωνισμούς, στους οποίους μπορεί να λάβει μέρος όποιος εργολάβος επιθυμεί, κάτι που σκόπιμα και με πρόδηλο δόλο της συκοφαντίας, αποκρύπτει ο συντάκτης.

Επί της ουσίας τώρα για τα ανούσια που “καταγγέλλει”: Σε ό,τι αφορά τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, από όλες αυτές τις αναθέσεις που αναφέρει το 95% είναι με την διαδικασία της ανάρτησης στο διαδίκτυο και την επιλογή από υπαλλήλους της φθηνότερης προσφοράς, ενώ μόλις το υπόλοιπο 5% είναι απευθείας αναθέσεις οι οποίες αφορούσαν βλάβες σε αθλητικές εγκαταστάσεις που έχριζαν άμεσης αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας.

Όσον αφορά για τον αν ζημιώθηκε ο Οργανισμός πρέπει να τονισθεί ότι όταν παραλάβαμε το Σεπτέμβριο του 2014 υπήρχε ένα ταμείο 200.000€ (ούτε δηλαδή το εκ του νόμου προβλεπόμενο αποθεματικό για μία μισθοδοσία των υπαλλήλων) με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 800.000€. Και σήμερα έχουμε ταμείο 2.000.000€ με μηδέν ληξιπρόθεσμα ενώ έχουμε “καθαρίσει” και το σύνολο παλιών “αμαρτιών” των πρώην οργανισμών καλλιτεχνικού, αθλητικού, εκπαίδευσης, από οφειλές σε εργαζόμενους και τρίτους. Ο Οργανισμός με σχεδόν την μισή, 5 εκ. δηλαδή έναντι των 8 εκ. του τότε, χρηματοδότηση από το Δήμο επιτελεί πολλαπλάσιο έργο, που έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των δημοτών αλλά και Πανελληνίως.

Σε ό,τι αφορά τις αναθέσεις για τα σχολεία σημειώνουμε ότι: για δαπάνες εργασιών μέχρι 2.934,70€ πραγματοποιούνται από τους Διευθυντές των σχολείων αφού προηγουμένως έχουν πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς και συλλογή προσφορών.
Για δαπάνες άνω των 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Νόμου 4412/2016 και έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για δαπάνες μέχρι 1.000 ευρώ σύμφωνα με την ΚΥΑ 13172/1995 και επίσης έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι πρόεδροι στων Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ουδεμία σχέση έχουν με αναθέσεις, αφού αυτές επικυρώνονται από τα ΔΣ των επιτροπών.

Κλείνοντας, μια συμβουλή προς τους αυτο-διοικητικούς, γιατί εμείς κομματικούς δεν έχουμε,” αντιπάλους”: Επειδή μας αρέσουν οι δύσκολοι αγώνες βρείτε καλύτερα ” εργαλεία” από αυτά που χρησιμοποιείτε! Τα συγκεκριμένα μόνο γέλιο και σαρκασμό προκαλούν και σε κάποιους και θλίψη για την κατάντια κάποιων ΜΜΕ στο Βόλο. Αν και η αλήθεια είναι ότι η γενικότερη παρουσία τους δεν είναι και να αναδειχθεί από κάποιο αξιοπρεπέστερο και με στοιχειώδη έστω αξιοπιστία Μέσο. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει και η Νατάσσα και ο Γαργάλας και από κοντά η Νάνσυ στον…Καρεκλίδη!