Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:58
Τοπικά

Δήμος Βόλου: “Επεσαν οι μάσκες, αποκαλύφθηκε ποιοι πολεμούν το έργο στην Αγριά”






Συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Βόλου το αίτημα ανάκλησης της προσωρινής διαταγής για την παύση εργασιών της ΔΕΥΑΜΒ στο έργο του αντλιοστασίου της Αγριάς, με την απόφαση να αναμένεται αύριο.

Λίγο αργότερα ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται σε όλους εκείνους που επιδιώκουν να μην γίνει ένα έργο ζωής για ολόκληρο το Βόλο εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα και μικροφιλοδοξίες.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

“Οι μάσκες έπεσαν, και σήμερα, ενώπιον, του Πρωτοδικείου Βόλου, αποκαλύφθηκε ότι πίσω από τους κατοίκους  του  οικισμού Αστέρια Αγριάς, που επιδιώκουν τη ματαίωση του έργου του αποχετευτικού, κρύβονται τα προσωπικά συμφέροντα και οι μικροφιλοδοξίες μιας κλίκας πολιτικών απατεώνων, που μπροστά σε αυτά που εκείνοι θεωρούν συμφέρον τους  αδιαφορούν τόσο για το θεσμικό τους ρόλο, όσο κυρίως για τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας.

Για μια ακόμη φορά προσπάθησαν να παραπλανήσουν το Δικαστήριο, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και αμφισβητώντας μέχρι επίσημα έγγραφα του υπουργείου, από τα οποία προκύπτει ότι κάθε καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου θα σημάνει απένταξη του έργου και καταβολές μεγάλων χρηματικών αποζημιώσεων. Και αυτό είναι, ίσως, το λιγότερο σημαντικό.

Το μείζον είναι ότι ένα έργο ζωής για ολόκληρο το Δήμο των 150.000 κατοίκων, για ολόκληρο τον Παγασητικό, με τεράστια οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική σημασία, απειλείται να μην γίνει για να ικανοποιηθούν οι μίζερες και παράλογες επιδιώξεις μια χούφτας πολιτικάντηδων, που είτε κινούνται από τυφλό ρεβανσισμό, είτε από αρρωστημένη προσωπική φιλοδοξία!

Ξεκαθαρίζουμε με τρόπο κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν διαφορές με τους κατοίκους, που μάλιστα με δυσφορία βλέπουμε να τους χρησιμοποιούν στα “παιχνίδια” τους οι πολιτικοί αυτοί απατεώνες, και δηλώνουμε ότι η μάχη μας γίνεται και για τα δικά τους πραγματικά συμφέροντα. Γιατί ένα έργο τόσο μεγάλης κλίμακας, χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αφορά το σύνολο της πόλης, ολόκληρη την κοινωνία, το μέλλον, την ανάπτυξη και την προοπτική.

Και όμως όλα αυτά, όπως από κάθε πλευρά δημοσίως συνομολογείται για τη σπουδαιότητα του έργου (ακόμη και από αυτούς που στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο βυσσοδομούν και το αντιμάχονται), μπορεί να ακυρωθούν εν ονόματι του αρρωστημένου πάθους για εκδίκηση ορισμένων προς τη Δημοτική Αρχή, που τους στέρησε τα “αγαθά” της εξουσίας που χρόνια απολάμβαναν και της μικρόνοης και κοντόφθαλμης διάθεσης άλλων να ασκήσουν εξουσία, που πάντως δεν τους δόθηκε ποτέ από το λαό.

Είναι προφανές ότι όλοι αυτοί θα έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη αν το έργο μπει σε περιπέτειες και μαζί ολόκληρη η πόλη και θα πρέπει μετά να λογοδοτήσουν στην κοινωνία. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, και είμαστε βέβαιοι ότι με την επικράτηση του Νόμου και της λογικής θα το επιτύχουμε, το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, αφού μοναδικός μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι το κοινό, δημόσιο όφελος και σίγουρα όχι οι ναρκισιστικές και δονκιχωτικές βλέψεις του κάθε τυχάρπαστου και τυχοδιώκτη της πολιτικής”.