Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:19
Τοπικά

Δήμος Βόλου για συνδικαλίστριες: «Αφού «ξεκατινιάσθηκαν» θυμήθηκαν τους εργαζομένους» – Νέα απάντηση σε ψευδείς ισχυρισμούς






Στην ανακοίνωση του Συλλόγου της Στάχτου και της Καρυδάκη, που θυμήθηκαν, αφού πρώτα «ξεκατινιάσθηκαν» δημόσια, ότι δήθεν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, ο Δήμος Βόλου έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Για αρνητική και εχθρική στάση απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου, διαβάσαμε ότι καταγγέλλει την δημοτική Αρχή Βόλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α του Νομού Μαγνησίας και μαζί με μας είναι μια ολόκληρη κοινωνία, που απορεί από πού αντλεί αυτό το θράσος και την υποκρισία η καλοπληρωμένη και ελάχιστα έως καθόλου εργαζομένη συνδικαλιστική ηγεσία του χώρου.

Με αιχμές τις ιέρειες του συνδικαλισμού (!) Στάχτου και Καρυδάκη, που πρόσφατα «ξεκατινιάστηκαν» δημοσίως στη διάρκεια και αμέσως μετά τη δίκη Ξηρακιά, εκδίδουν περίεργες ανακοινώσεις διασπείροντας ψεύδη και συκοφαντίες, με προφανείς στοχεύσεις.

Ειλικρινώς απορούμε ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη συνδικαλιστική ομάδα στα σοβαρά όταν:

Η Καρυδάκη, γραμματέας του Συλλόγου, και η παράταξή της, κατήγγειλαν τον πρώην αντιδήμαρχο Ξηρακιά, και μαζί την πλειοψηφία του συλλόγου, δηλαδή τη Στάχτου, γι αυτό που τώρα «καταγγέλλει» εμάς, ότι δήθεν, δηλαδή, δεν καταβάλαμε τα χρήματα για το γάλα της περιόδου του 2013.

Και όταν σε μια αποθέωση του παραλογισμού και της υποκρισίας σαν μάρτυρας υπεράσπισης του Ξηρακιά εμφανίστηκε η…Στάχτου, που κατηγορούσε εμάς και την Καρυδάκη με την παράταξή της!

Και τώρα οι δυο συγκεκριμένες, μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό συναπάντημα, μας καταγγέλλουν από κοινού ότι δήθεν δεν συνομιλούμε μαζί τους, συμπράττοντας σε ένα θέατρο του παραλόγου και μετέχοντας στη συνέχιση της εξαπάτησης ενός ολόκληρου λαού, που ενώ «βουλιάζει» στην ανεργία, τη φτώχια και την ανέχεια είναι υποχρεωμένος να βλέπει τέτοιους προκλητικούς συνδικαλιστές να «παίζουν» κομματικά παιχνίδια στις πλάτες του, με πρόδηλες ιδιοτελείς επιδιώξεις!

Επαναλαμβάνουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε εργαζόμενο, αντίθετα τακτοποιεί τα αίσχη του παρελθόντος και οι όποιες ολιγοήμερες καθυστερήσεις, ενδεχομένως, υπάρχουν, οφείλονται όχι σε οικονομική αδυναμία, αλλά σε γραφειοκρατικούς, υπηρεσιακούς αποκλειστικά, λόγους. Αρκεί μόνο να σημειώσουμε ότι μέχρι το 2014 είχαν καταβληθεί στους εργαζομένους για είδη ατομικής προστασίας 8.000 ευρώ και στη δική μας διετία, μέχρι τώρα, έχουν καταβληθεί πάνω από 100.000 ευρώ!

Από κει και πέρα η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή στους υγιείς εργαζομένους που νυχθημερόν μοχθούν για το καλό της πόλης και τιμούν το ψωμί που οι πολίτες, με την άγρια φορολόγησή τους, τους δίνουν.  Ασφαλώς ήταν και παραμένει ανοιχτή, αλλά μόνο για ζητήματα σοβαρά και όχι για να συζητά τα οικογενειακά της η κ. Στάχτου, όπως έκανε επί της τραγικής αντιδημαρχίας του συζύγου της.

Οι συνδικαλιστές της εύφορης κοιλάδας ας πάψουν να λειτουργούν με τρόπο δόλιο και υπονομευτικό, εξυπηρετώντας συμφέροντα αλλότρια από αυτά του Δήμου και τότε είμαστε στη διάθεση τους. Όχι πάντως για να νομιμοποιούμε τις απαράδεκτες και προκλητικές συμπεριφορές τους, που χρόνια τώρα εκδηλώνουν, σε βάρος των πολιτών και των συναδέλφων τους. Καλούμε τους προϊσταμένους και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να μην επιτρέπουν την εκμετάλλευσή τους από τους περίεργους αυτούς τύπους και να πουν δημόσια την αλήθεια. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η μόνη που στέκεται δίπλα τους σε αντίθεση με τους δήθεν «Δημοκράτες» και «προοδευτικούς» της πλάκας, που κατέστρεψαν την πόλη».