Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:38
Τοπικά

Δήμος Βόλου για ΠΑΣΟΚ: Η ντροπή δική σας, που καταστρέψατε τη χώρα – Σκληρή απάντηση σε Ξεκαλάκη






Σκληρή απάντηση έδωσε με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Βόλου σε δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκη, που βρέθηκε σήμερα στο Βολο και μεταξύ άλλων την χαρακτήρισε «κατάσταση που προσβάλλει την πόλη».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Θα ήταν ομολογουμένως μια ξεκαρδιστική κωμική παράσταση η ανοιχτή (παρουσία 50 με το ζόρι στελεχών) εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ που έγινε σήμερα στο Βόλο, αν δεν γινόταν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και το λαό μας.

Ενας κάποιος  Ξεκαλάκης (!), που έχει επιλεγεί γραμματέας του αποκόμματος που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ και μερικοί κολαούζοι από ΔΗΜΑΡ και λοιπές δυνάμεις, ήρθαν στο Βόλο και αφού διαπίστωσαν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή «αποτελεί ντροπή για την πόλη», ζήτησαν από τις δυνάμεις της Αριστεράς να συνεννοηθούν για να την αλλάξουν! Και μάλιστα χωρίς ανακύκλωση προσώπων…

Και από κάτω παρακολουθούσαν αγωνιστικές, ηρωικές μορφές, όπως ο Σκοτινιώτης, ο Καραμπάτσας, η Οικονόμου, ο Λαμπρινίδης, ο Πελεκάνος, και η Σούλα. Όπως είπε και ο Ξεκαλάκης χωρίς ανακύκλωση προσώπων…

Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε και πληρώνει τα εγκλήματα που διαχρονικά τα στελέχη του διέπραξαν σε βάρος του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Αλλά βλέποντας κανείς την σημερινή κατάντια του Κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου θλίβεται. Κι αν υπάρχουν λόγοι κάποιοι να ντρέπονται, ας τους αναζητήσουν μεταξύ τους. Που ακόμη και τώρα, εκποιώντας κάθε στοιχείο πολιτικής αξιοπρέπειας και ευθυξίας για μια καρέκλα, συνυπάρχουν με τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ… Οντως είναι ντροπή… γι αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, που εξαθλίωσαν την κοινωνία, που φτωχοποίησαν το λαό. Γι αυτούς που εγκατέστησαν και υπηρέτησαν ένα από τα πιο διεφθαρμένα καθεστώτα που γνώρισε η σύγχρονη Ευρώπη.

Σε ό,τι μας αφορά η απόλυτα διαφανής και αδιαμφισβήτητη εκλογή μας από την μεγάλη πλειονότητα του λαού του Βόλου και η καθημερινή επιβεβαίωση της αναγνώρισης που συναντάμε, μας δίνει το ηθικό και δημοκρατικό δικαίωμα να απορρίπτουμε με αηδία τέτοιες επιθέσεις και ανήθικες κριτικές. Λογοδοτούμε μόνο στον πολίτη του Βόλου, που υπηρετούμε πιστά και ευσυνείδητα, και όχι στον κάθε τυχοδιώκτη της πολιτικής. Η ντροπή είναι όλη δική τους, αν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την έννοια και το περιεχόμενο της λέξης.

Η δήλωση Ξεκαλάκη

«Ο Βόλος είναι μια προοδευτική πόλη και έχει ένα ιστορικό αριστερό παρελθόν. Και νομίζω πως θα πρέπει να απασχολήσει τους προοδευτικούς Βολιώτες και όσους ασχολούνται με τα κοινά και τα κόμματα του προοδευτικού τόξου, να βάλουν κάτω το «εγώ» και να συμβάλλουν για να ανατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο Βόλου. Αυτό δεν θα γίνει μέσα από λογικές ανακύκλωσης προσώπων, αλλά απαιτείται και ανανέωση για να μπορέσει ο λαός να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα και να ξεπεραστεί η υπάρχουσα κατάσταση που προσβάλλει την πόλη».