Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 11:41
Τοπικά

Δήμος Βόλου για Πανεπιστήμιο: Δεν θα ανεχτούμε μια αριστερή version του Ροδόπουλου – Αυστηρές προειδοποιήσεις






Από το Δήμο Βόλου αναφορικά με την κινητικότητα που παρατηρείται από πλευράς Λαρισαίων για αρπαγή σχολών και τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Βόλο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με έκπληξη και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την κινητικότητα που καταγράφεται γύρω από τα θέματα του σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου – δυστυχώς – κυριαρχούν γραφικές και ανερμάτιστες λογικές και ενέργειες που μας παραπέμπουν σε εποχές ακραίας κομματικής φαυλότητας και άγριας πελατειακής εκμετάλλευσης ολόκληρων κοινωνιών.

Εξ αρχής είχαμε τοποθετηθεί δημόσια και είχαμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές, με την πεποίθηση ότι θα λειτουργήσουν με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και οι αποφάσεις τους θα λαμβάνουν πρώτα και πάνω απ όλα υπόψη την ανάπτυξη και την προοπτική του Πανεπιστημίου μας.

Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε στη γείτονα πόλη, την αναβίωση, και μάλιστα σε αριστερή version, του αποκρουστικού φαινόμενου παλαιοκομματισμού, που εξέφραζε ο αλήστου μνήμης Ροδόπουλος, με αυτοδιοικητικούς και κομματικούς παράγοντες να επιχειρούν μια ασύστολη εκμετάλλευση επιλεκτικών ιδεολογικών και κομματικών συγγενειών για να λεηλατήσουν το Πανεπιστήμιο και να δημιουργήσουνε απαράδεκτες συνθήκες σε βάρος του Βόλου.

Εκφράζουμε την ευχή όλα αυτά να αποτελούν μόνο επιδιώξεις, έστω και φαιδρές, των παραγόντων αυτών και όχι βούληση της κυβέρνησης της χώρας, για καιροσκοπικούς και μικροκομματικούς – ψηφοθηρικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία της εξέλιξη της διαβούλευσης και διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε παραγκωνισμούς και κατάφορες αδικίες ως πόλη και ως κοινωνία.

Καλούμε δε το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας, ιδιαίτερα αυτό που εκφράζει και την κυβερνώσα παράταξη, να εγκαταλείψει την στάση της απάθειας, της ανοχής και της αδιαφορίας και εγκαταλείποντας επιτέλους την ενασχόληση με το facebook και το twitter να ασχοληθούν με τα μείζονα θέματα και τις προοπτικές της τοπικής μας κοινωνίας.

ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι η κοινοβουλευτική ισχύς του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία είναι, τουλάχιστον αριθμητικά, μεγαλύτερη από αυτή στη Λάρισα. Συνεπώς δικαιολογίες για τους τοπικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν υπάρχουν και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλιώς θα καταστούν υπόλογοι για ένα ακόμη μείζον θέμα ενώπιον του λαού της Μαγνησίας