Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 14:58
Τοπικά

Δήμος Βόλου για ΔΕΥΑΜΒ: Οι μειοψηφίες ας αφήσουν την μικροπολιτική και να λειτουργήσουν υπεύθυνα






Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι ομολογουμένως δυσεξήγητη, ακόμα και αν πρόκειται για τους συγκεκριμένους, η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το κρισιμότατο για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας θέμα της ΔΕΥΑΜΒ, οι επικεφαλής της μείζονος και της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας. Οι όροι που επιλέγουν να τοποθετηθούν , όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους με το ΔΣ των εργαζομένων στην επιχείρηση, και την οποία όλοι προσπαθούν να κατανοήσουν, είναι καθαρά επικοινωνιακοί και καταδεικνύουν και πάλι ότι ελάχιστα έως καθόλου ενδιαφέρονται για την ουσία των πραγμάτων.

Σε κάθε περίπτωση και αφού φαίνεται ότι τους είναι αδύνατον να απαγκιστρωθούν από τις αμαρτωλές αντιλήψεις της μικροπολιτικής και του φατριασμού, της κολακείας και της ίντριγκας και να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως απαιτεί η κατάσταση, τους θυμίζουμε ότι αποφάσεις λαμβάνει η πλειοψηφία.

Οι δήθεν ευαισθησίες που τώρα δήθεν εκδηλώνουν, αυτοί που για δεκαετίες τώρα αντί να έχουν καταστήσει μια μονοπωλιακή επιχείρηση, όπως η ΔΕΥΑΜΒ, κερδοφόρα, με συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών – πραγματικών ιδιοκτητών της, την υπερχρέωσαν και την οδήγησαν με λάθη, παραλείψεις, ίσως και σκοπιμότητες, στα πρόθυρα της καταστροφής ασφαλώς δεν πείθουν κανένα. Αντίθετα γιγαντώνουν το αίσθημα οργής και αγανάκτησης κατά αυτών που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και που σήμερα επιχειρούν να εμφανιστούν τιμητές των πάντων.

Συστήνουμε, λοιπόν, σε όσους λειτουργούν με αυτές τις παλαιο-κομματικές μεθόδους, να τηρήσουν χαμηλούς τόνους και να συνειδητοποιήσουν ότι η Δημοτική Αρχή καθορίζει την ατζέντα. Αν πραγματικά έχουν τη διάθεση να συνδράμουν, δεν έχουν παρά να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα.