Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:17
Τοπικά

Δήμος Βόλου για «Αστέρια»: Συνεχίζεται το καρναβάλι των γραφικών – Νέα επεισόδια σήμερα






Δριμεία επίθεση σε όσους επιχειρούν να παρεμποδίσουν την ολοκλήρωση των έργων και την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης και ανάπλασης του άλσους στα Αστέρια Αγριάς, εξαπέλυσε η Δημοτική Αρχή του Βόλου, με αφορμή τις νέες γραφικότητες – όπως χαρακτηρίζονται – που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Δήμου Βολου αναφέρονται τα εξής:
Το καρναβάλι των γραφικών στην περιοχή Αστέρια Αγριάς συνεχίζεται και πλέον οι προθέσεις, οι σκοπιμότητες και τα ιδιοτελή κίνητρα των πολιτικών προβοκατόρων που παρακινούν και παγιδεύουν στα άνομα και αήθη σχέδια τους, τους κατοίκους της περιοχής, δεν μπορούν να αποκρυφτούν.
Το συγκεκριμένο έργο, Θεού θέλοντος και γραφικών επιτρεπόντων, θα ολοκληρωθεί, βάσει του σχεδιασμού, την επόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά θα αρχίσει η εντυπωσιακή ανάπλαση και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος τόσο στο άλσος – παρκάκι, όσο και στους γύρω δρόμους, εργασίες για τις οποίες δυστυχώς μας έχουν κάνει να αναρωτιόμαστε αν το αξίζουν, αφού με τις ενέργειες τους δείχνουν βολεμένοι και ικανοποιημένοι από το μίζερο και το ελάχιστο, που τους παρείχαν μέχρι σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε όλες τις πλευρές ότι τίποτα δεν μπορεί να παρεμποδίσει τη Δημοτική Αρχή από την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού αυτού έργου και όσοι το επιχειρήσουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου. Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν έως σήμερα και όσες ενδεχομένως υπάρξουν στο μέλλον οφείλονται στις υπονομευτικές για την πρόοδο του έργου ενέργειες τους και μόνο. Ας σοβαρευτούν, λοιπόν, και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους

Επεισόδια στα Αστέρια Αγριάς
Τα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στα Αστέρια Αγριάς όταν συνεργείο της διεύθυνσης Πρασίνου πήγε να κλαδέψει δένδρο στο πάρκο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο κατασκευής του αντλιοστασίου. Όπως ισχυυρίστηκε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου στα Αστέρια Κώστας Θεοδοσόπουλος, «ήλθαν να κλαδέψουν δέντρο που είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα πειράξουν. Καλέσαμε την αστυνομία και θα καταθέσουμε και αγωγή εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ».
Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι γιατί το έργο καθυστερεί να ολοκληρωθεί και επιπλέον σήμερα έγινε απόπειρα κοπής δένδρου ενώ υπήρχε δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι δεν γινόταν καμία κοπή, παρά μόνο κλάδεμα.
«Στις 14 Αυγούστου 2016 τόσο ο δήμος όσο και η ΔΕΥΑΜΒ δεσμεύτηκαν ότι δεν θα κοπούν δένδρα και δεν θα αλλάξει η εικόνα του πάρκου. Ωστόσο, είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο σήμερα. Υπάρχουν σπίτια χωρίς τηλέφωνο εδώ και δύο μήνες. Προβλήματα έχουμε και με το νερό και το ρεύμα. Όλα αυτά γίνονται για ένα καπρίτσιο του κ. Μπέου. Έγινε χαβούζα η περιοχή».