Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 10:05
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Απαρέγκλιτα υπέρ της δημόσιας υγείας και της προστασίας του Περιβάλλοντος






Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την αυριανή συγκέντρωση για την καύση εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ:

Ο Δήμος Βόλου, αποκηρύσσοντας κάθε κομματική σκοπιμότητα και απόπειρα καπελώματος, συμμεριζόμενος απόλυτα την αγωνία και την ανησυχία των συμπολιτών μας, χαιρετίζει την κινητοποίηση που διοργανώνεται αύριο, Τετάρτη, στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου τόσο η Κυβέρνηση και οι άλλοι εμπλεκόμενοι ελεγκτικοί φορείς, όσο και η ΑΓΕΤ να διασφαλίσουν απαρέγκλιτα και χωρίς καμία έκπτωση την δημόσια υγεία, από μια πιθανολογούμενη κακή χρήση του δικαιώματος της δεύτερης στην καύση εναλλακτικών καυσίμων, είτε αυτά είναι πετ κοκ, είτε RDF.

Είναι περισσότερο από προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει στη ζυγαριά από τη μια την υγεία των πολιτών και από την άλλη την κερδοφορία μας επιχείρησης και προς τούτο διακηρύσσουμε σε όλους τους τόνους την ανάγκη τήρησης όλων των όρων και προϋποθέσεων της κείμενης ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, πριν επιτραπεί η χρήση του εναλλακτικού καυσίμου.

Κάθε άλλη προοπτική μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, όπως ξεκάθαρα έχουμε καταστήσει γνωστό, και κάθε άλλη εκδοχή αποτελεί βάναυση διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να «παίξει» με τη υγεία τη δική μας και, κυρίως, των παιδιών μας, που έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ζήσουν σε ένα καθαρό περιβάλλον, για το οποίο πάντα θα αγωνιζόμαστε με συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Ευχή και επιθυμία μας είναι όπως η αυριανή συγκέντρωση  ευαισθητοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς και να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.