Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 17:58
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Αλλαγή χώρου και όχι εκδίωξη των δημοσιογράφων

xr:d:DAFw8oz6eCo:3,j:6072383858837078303,t:23101110





Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή του χώρου όπου συγκεντρώνονται οι δημοσιογράφοι – από τον 1ο όροφο στο ισόγειο – στο Δημαρχείο του Βόλου:

«Πολύς θόρυβος για δήθεν εκδίωξη των δημοσιογράφων από το Δημαρχείο Βόλου ηγέρθη, χθες, άνευ λόγου και ουσίας. Ουδεμία εκδίωξη υφίσταται, αλλά μεταφορά του χώρου όπου συγκεντρώνονται από τον 1ο όροφο στο ισόγειο, όπου και πάλι θα έχουν όλες τις παροχές (γραφείο, δωρεάν internet και τηλέφωνο κλπ).

Χωρίς διάθεση περαιτέρω αντιπαράθεσης, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το Δημαρχείο δεν είναι χώρος φιλοξενίας «άστεγων» μπλόγκερ ή καταπιεσμένων συντακτών που δεν αντέχουν τη συνύπαρξη με τους εργοδότες τους. Και κανείς, δημοσιογράφος ή μη, έχει θέση στο χώρο του Δημαρχείου όταν οι υπηρεσίες έχουν κλείσει και δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο για το ρεπορτάζ τους, εκτός και αν υπάρχουν σε εξέλιξη συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή προγραμματισμένες συσκέψεις επιτροπών και φορέων ή άλλες εκδηλώσεις.

ΥΓ. Καλές είναι οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, να σέβονται, όμως, και θεμελιώδεις κανόνες της ελληνικής γλώσσας. Στο πλαίσιο λοιπόν της βοήθειας που τους παρέχει η δημοτική Αρχή, τους ενημερώνουμε ότι ο «εκτελών» δεν είναι επίρρημα και συνεπώς κλίνεται…. Και όταν κλίνεται στη γενική δεν είναι του εκτελώντα αλλά του εκτελούντα (ος) κλπ…».