Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:31
Τοπικά

Δήλωση Αχ. Μπέου με αιχμές για απορίας άξια σε βάρος του απόφαση – Ήταν αρκετή μια κατάθεση του… μηνυτή!






Τη εύλογη απορία του σχετικά με την σε βάρος του απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση του Γιώργου Καρεκλίδη, καθώς για το ίδιο ακριβώς «αδίκημα» αθωώθηκαν – ορθά –  δύο πρόεδροι, οι Γ. Βλιώρας και Νατάσσα Μορφογιάννη, Νομικών προσώπων του Δήμου, εκφράζει σε δήλωσή του ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το ίδιο χρονικό διάστημα, και που βέβαια άσκησε έφεση, ζήτησε την εξαίρεση του Εισαγγελέα, κ. Καραγιάννη, για τον οποίο έχει υποβάλλει αναφορά στον Αρειο Πάγο, αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε  γιατί ζητήθηκαν «στοιχεία, αποδείξεις και γεγονότα», κάτι που, όπως ο ίδιος σημειώνει δεν απαιτήθηκε για την έκοδοση της σε βάρος του απόφασης, για την οποία μα κατάθεση του Καρεκλίδη ήταν αρκετή για το Δικαστήριο.

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κατέθεσε ρητά και χωρίς καμία επιφύλαξη ότι η κατανομή των δημοσιευμάτων στον Τύπο γίνεται χωρίς καμία εμπλοκή του Δημάρχου, αλλά απ ευθείας από την υπηρεσία, μαρτυρία που προφανώς η έδρα, για δικούς της λόγους, δεν δέχθηκε!

Δήλωση Αχ. Μπέου

Συγκεκριμένα απότον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση:

Σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου που, πάντως, σύντομα θα κριθεί στο Εφετείο Λάρισας, θέλω μόνο να υπογραμμίσω, ως απορίας άξιον, ότι μεταξύ τριών κατηγορουμένων, για το ίδιο ακριβώς «αδίκημα», καταδικάστηκα μόνο εγώ και δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω σχολιασμό!

Σημειώνω, ωστόσο, ότι τέτοιες αποφάσεις μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου εναντίον του συστήματος και της διαπλοκής.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ουδενός ότι στη Δημοκρατία όλοι κρινόμαστε, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνοι που κρίνουν ενώπιον ακροατηρίου, όπου σε κάθε πολίτη δίνεται η δυνατότητα να συνάγει τα συμπεράσματά του.

Επί της ουσίας οι πολίτες του Βόλου πρέπει να γνωρίζουν ότι την σε βάρος μου απόφαση, επειδή αφορά μήνυση του Γιώργου Καρεκλίδη, την θεωρώ ως τίτλο τιμής και αναγνώρισης για την αντίσταση που προβάλλω στο σύστησα που αυτός υπηρετεί.

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ο εκλεγμένος, μέσα από αδιάβλητες δημοκρατικές διαδικασίες, Δήμαρχος (έστω κι αν προσωρινά τελώ σε αργία) του Βόλου, έστω και αν διάφορα εργαλεία του συστήματος επιχειρούν να το αμφισβητήσουν …

ΥΓ Ειλικρινώς – και δεν αποφεύγω τον πειρασμό του σχολιασμού – διερωτώμαι πως γίνεται η δικαστική έδρα επί της αίτησης εξαίρεσης στο πρόσωπο του Εισαγγελέα Καραγιάννη, που υπέβαλα, να ζητεί στοιχεία, αποδείξεις και γεγονότα, ενώ για να εκδώσει την απόφασή της ικανοποιήθηκε πλήρως με μια απλή κατάθεση του… Καρεκλίδη.