Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:29
Κόσμος

Δέος στην Παναγία Σουμελά -Βρήκαν τυχαία κρυφό τούνελ που οδηγεί σε παρεκκλήσι (photos)






Δέος έχει προκαλέσει μια πρόσφατη ανακάλυψη στην Παναγία Σουμελά.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού μοναστηριού της Ορθοδοξίας έφεραν στο φως ένα μυστικό τούνελ.

Περίπου δύο χρόνια μετρούν οι εργασίες αναστήλωσης στην Παναγία Σουμελά και όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι εργάτες ήρθαν μπροστά σε μία μεγάλη ανακάλυψη.

Στο βόρειο μέρος της μονής, κάτω από τη σκεπή, εντοπίστηκε ένα μυστικό τούνελ το οποίο οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet στο εκκλησάκι ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες με θέματα τον Παράδεισο και την Κόλαση, τον Θάνατο και τη Ζωή.

Αν και το παρεκκλήσι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αναμένεται να γίνουν επισκευές ώστε με το άνοιγμα του μοναστηριού το καλοκαίρι του 2018, να μπορούν να το επισκεφτούν τουρίστες και  πιστοί.

Φωτογραφίες: hurriyet.com.tr

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Νομού Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου, ο οποίος είχε ήδη εδώ και ένα διάστημα προαναγγείλει τη σημαντική ανακάλυψη χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο περί τίνος πρόκειται, οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Όπως τόνισε όμως, με το πέρας αυτών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα σημεία του μοναστηριού.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναστήλωσης. Η Μονή της Παναγίας Σουμελά θα ανοίξει και πάλι το καλοκαίρι του 2018.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, είναι ένα περίφημο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πηγή: iefimerida.gr