Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 04:18
Άλλες Ειδήσεις

Δέκα απίστευτες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο






Η Πρωτοχρονιά είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές παγκοσμίως και όλες οι χώρες τη γιορτάζουν με πολύ φαγητό, βεγγαλικά, πάρτι, ποτό και ευχές.

Πέρα από τις κοινές συνήθειες όμως η κάθε χώρα έχει τα δικά της έθιμα για αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Ρωσία

siberia.jpg

Στη Σιβηρία είναι έθιμο να φυτεύονται δέντρα κάτω από παγωμένες λίμνες ή ποτάμια την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για καλή αρχή του νέου έτους.

Ισπανία

spain.jpg

Τα μεσάνυχτα πριν το νέο έτος οι Ισπανοί τρώνε ακριβώς 12 σταφύλια, ένα για κάθε μήνα που πέρασε. Αν δεν καταφέρουν να φάνε και τα 12 σταφύλια μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, τότε θα έχουν κακή τύχη.

Β. Αμερική

usa_canad.jpg

Στις ΗΠΑ και Καναδά, και γενικότερα στις χώρες του δυτικού κόσμου, το έθιμο λέει ότι στην αλλαγή του χρόνου πρέπει να βρεις κάποιον να φιλήσεις για να έχεις καλή τύχη το επόμενο έτος.

Βραζιλία

brazil.jpg

Την Πρωτοχρονιά οι ντόπιοι φορούν λευκά ρούχα και ρίχνουν λευκά λουλούδια και αναμμένα κεριά στον ωκεανό ως προσφορά στη θεότητα της θάλασσας για να φέρει ευημερία το νέο έτος. Αν η θάλασσα επιστρέψει τα δώρα αυτό σημαίνει ότι η θεά δεν τα δέχτηκε.

Κίνα

red_door_china.jpg

Για να υποδεχτούν το νέο έτος οι Κινέζοι βάφουν την πόρτα τους κόκκινη. Το χρώμα θεωρείται το πιο χαρούμενο και τυχερό χρώμα στη χώρα.

Ιταλία

italy.jpg

Στο ρεβεγιόν της παραμονής οι Ιταλοί φορούν κόκκινα εσώρουχα για να έχουν καλή τύχη στα ερωτικά τους (σε αντίθεση με τους Αργεντινούς που φορούν ροζ).

Ν. Αφρική

africa.jpg

Οι ντόπιοι το ‘χουν έθιμο να πετούν έπιπλα από τα μπαλκόνια ή τα παράθυρά τους. Το έθιμο, το οποίο δεν είναι πλέον τόσο διαδεδομένο λόγω της επικινδυνότητάς του, σηματοδοτεί τη νέα αρχή.

Ρουμανία

rouman.png

Αν και παγανιστικό, στη Ρουμανία χορευτές ντύνονται με στολές αρκούδων και βγαίνουν στους δρόμους, σηματοδοτώντας τον θάνατο του παλιού έτους και τον ερχομό του νέου.

Εκουαδόρ

ecuador.png

Το έθιμο λέει ότι πρέπει να τρέξεις γύρω από το σπίτι σου με μια βαλίτσα την Πρωτοχρονιά για να έχεις καλά ταξίδια το επόμενο έτος.

Δανία

dania.jpg

Στη Δανία σπάνε πιάτα και τα αφήνουν στην εξώπορτα φίλων και συγγενών τους για να τους ευχηθούν καλή τύχη.