Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 19:12
Τοπικά

Γιορτινός μπουφές για 3.500 άτομα στον Αγιο Νικόλαο






Στην τελική ευθεία βρίσκεται από τον Δήμο Βόλου και το… στρώσιμο του παραδοσιακού -την τελευταία τετραετία- γιορτινού τραπεζιού για όλους τους δημότες, που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο μπροστά από τον περίβολο του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, θα εξασφαλιστούν περί τις 3.500 μερίδες φαγητού που οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα προσφέρουν στους δημότες, ανταλλάσσοντας παράλληλα ευχές για καλά Χριστούγεννα.

Ο γιορτινός μπουφές -που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου- θα είναι πλούσιος και θα περιλαμβάνει πλήρες μενού: σαλάτες, πίτσες, κρέπες, σουβλάκια, μπιφτέκια, πανσέτες, λουκάνικα και συνοδευτικά, όπως ρύζι και πατάτες, αλλά και γλυκά, άφθονο κρασί και τσίπουρο. Μαζί με τον Δήμο Βόλου «συμπράττουν» για το στρώσιμο του τραπεζιού 50 επιχειρήσεις της πόλης. Το… σερβίρισμα θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Το γιορτινό τραπέζι θα πλαισιωθεί και μουσικά. Στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και στη σκηνή που έχει στηθεί, τον… «λόγο» θα έχει το μουσικό συγκρότημα «Διπλοπενιές», που θα παίζει λαϊκά τραγούδια, ενώ θα υπάρχουν και χορευτικά.

5.000 φαναράκια πάνω από τον Βόλο

Επόμενο ραντεβού θα είναι τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, στη παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο και τη φωτισμένη «Αργώ».

Η βραδιά των φαναριών θα διοργανωθεί για μία ακόμη χρονιά, με στόχο τη στήριξη ευαγών ιδρυμάτων της περιοχής. Όπως ανέφερε ο κ. Βλιώρας, ήδη έχει γίνει προμήθεια 5.000 φαναριών, τα οποία θα διατεθούν στους πολίτες. Κάθε πολίτης θα προσφέρει ένα χρηματικό ποσό για να αγοράσει το φαναράκι, το οποίο θα ανάβει και θα απελευθερώνει στον ουρανό μαζί με την ευχή του.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθεί στα ιδρύματα: Ορφανοτροφείο Βόλου, ΕΛΕΠΑΠ, «Πίστη», «Φλόγα», Κουζίνα Αλληλεγγύης και Κιβωτός του Κόσμου.

Κοινωνικό μέρισμα… από τον Δήμο Βόλου

Επιπλέον, κοινωνικό μέρισμα… σε 106 αδύναμους οικονομικά πολίτες-δικαιούχους της Πρόνοιας, μοιράζει ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για δημότες που ανήκουν στα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, και οι οποίοι θα παραλάβουν αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, στο γραφείο Δημάρχου, μία δωροεπιταγή των 50 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί θα είναι ύψους 5.300 ευρώ και εξασφαλίστηκε μέσα από χορηγίες που έκαναν στον δήμο, επιχειρηματίες από κάθε τομέα. Οι δωροεπιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κυρίως στα σούπερ μάρκετ.

Με αυτόν τον τρόπο, αρκετοί οικονομικά αδύναμοι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους για τις γιορτές.