Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 22:14
Τοπικά

Γιορτάστηκε σήμερα η 73η επέτειος απελευθέρωσης του Βόλου






Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης του Βόλου.

Τη δύναμη του ελληνικού λαού να πετύχει τα πάντα και να διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον, επισήμανε ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, Διοικητής της 32η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος. Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης τόνισε ότι οι Έλληνες σήμερα απολαμβάνουν τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αρχές κι αξίες πανανθρώπινες που γι αυτές θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας.

Σε μήνυμα του ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος. αναφέρει τα εξής:

Ο Βόλος τιμά σήμερα την απελευθέρωσή του από τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής, με πολλά και κορυφαία μηνύματα εκείνων των ημερών να παραμένουν το ίδιο επίκαιρα και επιτακτικά και να αναζητούν την πραγμάτωσή τους από εκείνους που κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Γιατί μπορεί η Εθνική μας Ανεξαρτησία και η Ελευθερία να είναι αγαθά που απολαμβάνουν σήμερα όλοι οι Ελληνες, αλλά δυστυχώς, ζητήματα όπως η Δημοκρατία, η κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, η ενότητα του λαού μας, δεν είναι δεδομένα και είναι εκείνα για τα οποία πρέπει να παλεύουμε καθημερινά ώστε να καταστούν αυτονόητα.

Στην μνήμη όλων αυτών, λοιπόν, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για αυτά τα υψηλά ιδανικά, για τις διαχρονικές αξίες της πατρίδας και του λαού μας, οφείλουμε την αναγκαία τιμή με πράξεις, συνέπεια και αγώνα και όχι με φανφάρες και παράτες.

Με λιτές τελετές τιμούμε και φέτος την ημέρα της απελευθέρωσης, συμβάλλοντας στη διατήρηση της μνήμης, ώστε να μη φεύγουν  ποτέ από τη σκέψη μας οι αγώνες εκείνων που πολέμησαν κι εκείνων που συνέβαλλαν με μικρό ή μεγάλο ρόλο στην Εθνική Αντίσταση, και που αποτελούν πάντα φωτεινό παράδειγμα για τον ελληνικό λαό και τη διαχρονική και αδιαμφισβήτητη ελεύθερη φύση του.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλλής, τόνισε ότι “το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι επίκαιρο όσο ποτέ, καθώς η Ελλάδα δίνει τη μάχη για την επανάκτηση της κυριαρχίας της, της ανεξαρτησίας της και της αποκατάστασης της δημοκρατίας και των θεσμών».

Τέλος, η πρώην Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισήμανε ότι οι σημερινοί Έλληνες ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα εκείνων που θυσιάστηκαν, “οφείλουμε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει υπό αμφισβήτηση τα εθνική κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει υπό αμφισβήτηση της ελευθερία της πατρίδας μας».