Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:26
Τοπικά

Γιορτάζει ο πολιούχος του Βόλου Αγ. Νικόλαος






Με τη δέουσα επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια ο Βόλος τιμά σήμερα τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο, με την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου, που προσελκύουν πλήθος προσκυνητών από όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια.

Πλήθος κόσμου συρρέει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου σήμερα, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος, θα απευθύνει τον καθιερωμένο χαιρετισμό.

Στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό Ναό.

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε, εξάλλου, χθες, ο πανηγυρικός εσπερινός, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, στον οποίο χοροστάτησε ο κ. Ιγνάτιος. Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον Μητροπολιτικό Ναό, προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σκιαγράφησε με θέρμη την προσωπικότητα, την προσφορά και το έργο του Αγίου Νικολάου, προτρέποντας τους πιστούς να παραδειγματιστούν από το ήθος και την πορεία του Αγίου. Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας υπογράμμισε τη σημασία των έργων αγάπης, ειδικά στην εποχή της κρίσης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα και τα έργα αλληλεγγύης, που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε πολλά σημεία της ομιλίας του, στην ενότητα, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, καλώντας τον λαό να παραμείνει συνδεδεμένος με τον «μεγάλο θησαυρό της πόλης και της Μητροπόλεως, τον Αγιο Νικόλαο».