Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024 00:23
Τοπικά

Για δεύτερη χρονιά οι Βολιώτες αγκάλιασαν το Santa Run






Πραγματοποιήθηκε και φέτος, για δεύτερη φορά, η εκδήλωση Santa Run, με τη συμμετοχή 400 και πλέον Βολιωτών. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στις 5:30 στην είσοδο του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ αρκετοί επέλεξαν να ντυθούν με την κόκκινη στολή του Αη Βασίλη ή να φορέσουν το γιορτινό σκουφάκι τους.

Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν τη διαδρομή από το χωριό μέχρι την Ερμού, και αφού διέσχισαν την αγορά του Βόλου κατέληξαν στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Εκεί τους περίμενε και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αφού τους ευχήθηκε για μια καλή χρονιά τραγούδησε μαζί τους τα κάλαντα, ενώ  δόθηκαν διπλώματα στους συμμετέχοντες.

Ο σκοπός του Santa Run είναι φιλανθρωπικός καθώς στον χώρο έναρξης υπήρχε κουμπαράς για να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το 2ο Volos Santa Run συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Κυριαζής από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου η  σημερινή πορεία των αγιοβασίληδων είναι μέρος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που γίνονται στην πόλη.  “Ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός. Είναι μια γιορτή για εμάς και ευχόμαστε για το νέο έτος Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο”.

Από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος δήλωσε: “Μαζευτήκαμε εδώ σήμερα και οι περισσότεροι είναι ντυμένοι Άη- Βασίληδες για να κάνουμε τη διαδρομή από το χωριό του Αη Βασίλη μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο κόσμος περνάει μέσα από την Ερμού για να δώσει ένα όμορφο θέαμα στην αγορά, αλλά και ένα μήνυμα χαράς για όλο τον κόσμο. Καλές γιορτές σε όλους και Καλή Χρονιά”.