Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024 22:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ακόμα επτά μήνες στη Βοστώνη η Ντένια, αλλά μπορεί να αισιοδοξεί!






Το ημερολόγιο γράφει 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ένα 28χρονο κορίτσι από την Ζάκυνθο, η Ντένια Παράσχη, περνά με την οικογένεια και τον σύντροφό της την πόρτα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Το τελευταίο διάστημα δεν αισθάνεται καλά. Νιώθει σαν κάποιος να της κόβει την ανάσα με τις αρρυθμίες να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.

Οι γιατροί στο Ωνάσειο, από την πρώτη κιόλας στιγμή αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα καθώς ο υπέρηχος δείχνει “κάτι σαν μόρφωμα στην καρδιά”. Η Ντένια υποβάλλεται στην συνέχεια σε αξονική και μαγνητική τομογραφία με την τελευταία να μαρτυρά καθαρά το μόρφωμα, μία σπάνια περίπτωση στα ιστορικά χρονικά. Το μόρφωμα στην καρδιά της Ντένιας μπορεί να είναι θύμωμα, λέμφωμα ή σάρκωμα, κάτι που θα οδηγήσει με απόλυτη βεβαιότητα στην κρισιμότητα της κατάστασής της και που μόνο η βιοψία μπορεί να δείξει.

Οι γονείς της ενημερώνονται ότι καλό θα είναι η εν λόγω βιοψία να γίνει σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Βοστόνης, πράγμα ωστόσο ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει ένα τέτοιο πολυδάπανο ταξίδι. Και τότε, η Ντένια, μέσα από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της στέλνοντας ένα μήνυμα που “λυγίζει” ολόκληρο τον κόσμο:

“Είμαι η Διονυσία Παράσχη. Όσοι με ξέρετε, με φωνάζετε Ντένια. Το Μάρτιο γίνομαι 28. Έχω διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά. Όλοι λένε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να σε θεραπεύσουν οι κατάλληλοι γιατροί. Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν, ένα βήμα που θα με φέρει πιο κοντά στην ελπίδα. Να με βοηθήσετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή, θα μου δώσουν πνοή να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!” Λίγες ώρες αργότερα, δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια προβολείς πέφτουν επάνω στην ιστορία αυτού του κοριτσιού που ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια στο Μουζάκι Ζακύνθου με την ανταπόκριση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία και τον πατέρα της να δηλώνει μόλις μία εβδομάδα αργότερα: “Είμαστε τόσο συγκινημένοι όσο και έκπληκτοι με την αμεσότατη ανταπόκριση και στήριξή σας. Γι’ αυτό, θέλουμε να είμαστε έντιμοι απέναντι σε όλους εσάς που μας στηρίξατε. Το ποσό που έχετε μέχρι τώρα συγκεντρώσει πιστεύουμε ότι είναι προς το παρόν αρκετό για τη δαπάνη της νοσηλείας της Ντένιας. Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσαμε να σταματήσετε να συνεισφέρετε οικονομικά από εδώ και πέρα. Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη διοργανωθεί, θα παρακαλούσαμε να δοθούν για κάποιον άλλο καλό σκοπό. Το ακριβές ποσό που έχει συλλεγεί, θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες (λόγω εμβασμάτων από το εξωτερικό), έτσι ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα. Αναμένουμε να διευθετηθούν κάποια διαδικαστικά θέματα και ελπίζουμε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων σύντομα να βρεθούμε στη Βοστώνη. Οι λέξεις ίσως δεν αρκούν για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη μας απέναντι στον καθέναν από εσάς που βοήθησε να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα της Ντένιας…”

Το μεγάλο ταξίδι φέρνει ευχάριστα νέα

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 12 ακριβώς το μεσημέρι, η Ντένια αφήνει πίσω της τα ιατρικό κέντρο της Λεωφόρου Συγγρού και μαζί με την οικογένεια και τον σύντροφό της επιβιβάζεται σε Learjet ιδιωτικής εταιρίας το οποίο θα πραγματοποιεί το ιδιαίτερα μακροσκελές ταξίδι: Αθήνα-Βρυξέλλες, Βρυξέλλες Ιρλανδία, Ιρλανδία-Καναδά, Καναδά Βοστόνη. Εκεί, η 28χρονη κοπέλα, υποβάλλεται τελικά στην πολυπόθητη βιοψία απ’ την οποία εξαρτώνται τα καλά ή τα κακά νέα καθώς όλα θα κριθούν από το εάν το μόρφωμα στην καρδιά της είναι θύμωμα, λέμφωμα ή σάρκωμα. Τα καλά νέα δεν αργούν να φτάσουν στα χέρια της ίδιας και των αγαπημένων της προσώπων: το μόρφωμα στην καρδιά της Ντένιας είναι λέμφωμα και η πρόγνωση καλή! Η Ντένια, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα παραμείνει στην Βοστόνη τουλάχιστον για επτά ακόμη μήνες, μπορεί και πάλι να χαμογελά. Και να ελπίζει στο αύριο για το οποίο προσευχήθηκαν με όλη την δύναμη της καρδιάς τους άνθρωποι από ολόκληρη την υφήλιο…